Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim och prinsessan Marie flyttar till Köpenhamn

02 jul, 2014, 12:24
author
Annons
marie-joachim-2-ao

Nu är det slut på lantlivet. Danska hovet berättar nu att prins Joachim och prinsessan Marie flyttar till Köpenhamn.

Det har inte varit ett lätt beslut, men nu är det bestämt. Prins Joachim överlåter godset Schackenborg till en nyinstiftad fond.

Schackenborg-

– Prinsesse Marie och jag är glada för den här lösningen, som vi har kommit fram till. Det har varit ett svårt beslut att avyttra Schackenborg, men jag är övertygad om att med denna lösning garanterar Schackenborgs framtid som möjligt, säger prins Joachim.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
joachim-marie-barn-ibl

Bakgrunden till inrättandet av fonden är att driften av slottet med dess åtföljande jordbruk är svårt att förena med prins Joachims och prinsessan Maries andra aktiviteter och engagemang.

joachim-marie-barn-ste

Paret vill också flytta till Köpenhamnsområdet av familjeskäl. Barnen börjar bli större och ska börja skolan snart. Prins Joachims äldre söner, Nikolai och Felix, bor ju i Köpenhamn där de har alla sina vänner.

Annons
joachim-marie-familj-ibl

Prins Joachim och prinsessan Marie strävar efter att bibehålla sina nära band till Møgeltønder Jylland. Som beskyddare kommer de därför delar av året fortsätta att vara bosatt på slottet.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, AOP

 

Annons