Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachim på jakt med sina söner

25 nov, 2011, 07:59
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Joachim tog med sig sönerna prins Nikolai och prins Felix på den årliga kungliga hjortjakten. Med under dagen var också prins Henrik.

Annons

Jakt, kallar deltagarna det själva. Andra säger att det handlar om slakt. Båda talar om den årliga kungliga hjortjakten på Grib Skov på norra Själland i Danmark, där prins Henrik, för dagen i röda jaktstrumpor, röd tröja och rödfodrad halsduk, var värd.

Bjuder in

Som vanligt bjuder han in släkt och vänner, i år var två av hedersgästerna prins Richard von Sayn-Wittgenstein-Berleburg och hans son Gustav. Richard är som bekant gift med Henriks hustru drottning Margrethes syster prinsessan Benedikte.

Med sönerna

En annan inbjuden var Christian Kjær, en gång gift med Janni Spies. Prins Joachim var också med och även sönerna Nikolai, 12, och Felix, 9. Liksom drottning Margrethe själv, men hon höll sig mest inne på Fredensborgs slott under själva jakten. Jägarna och deras hustrur firade på kvällen den lyckade dagen med en jakttaffel på slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: IBL och All Over Press

Läs även:

Fest i dagarna tre när Margrethe firar 40 år som regent››

Det har blivit mycket av prins Henrik…››

Drottning Margrethe blev läsarnas favoritdrottning››

Annons