Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Joachims hem blir ett Lego-slott

03 jul, 2014, 10:35
author
Annons
Joachim-3

Arvtagarna till Lego har gått in och räddat prins Joachim i krisen.

Prins Joachim har haft en stor skuldbörda på sina axlar. Men nu är han på väg ut ur lyxfällan, som han hamnat i och får hjälp av sina rika vänner, bland annat ägarfamiljen bakom Lego-imperiet.

gata

Den danska tidningen Berlingske har grävt lite djupare om prins Joachims plötsliga flytt till Köpenhamn. Det är inte bara en rockad för att prins Henrik ska börja skolan till hösten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Marie

– Prins Joachim har de senaste åren lånat miljoner för att få livet på godset Schackenborg att gå runt. Hans skuldbörda är stor, skriver tidningen.

Schackenborg-

Men nu visar det sig att prins Joachim kan andas ut en aning. Hans förmögna vänner skjuter till 100 miljoner dollar i en fond. Ett ljus i mörkret för godsägaren och hans familj.

Annons

Pengar från Lego

I veckan lämnade han Schackenborg till ett nyetablerat privat fond med pengar från familjerna bakom Danfoss, Lego och Ecco.

slott

Familjen Kirk Kristiansen, ägarfamiljen bakom Lego-imperiet, är god för 55 miljarder danska kronor och därmed med råge rikast i Danmark, visar en kartläggning gjord av tidningen Berlingske Business.

Marie

Se flera bilder på Joachim och Marie här>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, AOP

 

 

 

Annons