Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscar - en blivande arkeolog!

01 jun, 2016, 08:00
Av
Prins Oscars morfars farfar var en riktig hejare på arkeologi! Och prins Oscar fick en dopgåva som verkligen går i vetenskapens tecken ...
Annons

Lille prins Oscar fick en dopgåva som verkligen hade varit i hans morfars farfars, alltså kung Gustaf VI Adolfs, smak – nämligen en möjlighet att prova på att vara med i en arkeologisk utgrävning. I skånska Uppåkra närmare bestämt. Och det passar ju perfekt eftersom Oscar är hertig av just Skåne.

Christening of Prince Oscar of Sweden

Gustaf VI Adolf var ju en riktigt hängiven amatörarkeolog och deltog i grävningar såväl i Sörmland och Skåne som i Italien och Grekland. Och intresset förde han över till sin dotterdotter – drottning Margrethe av Danmark!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
IBL Collection

Här ser vi lilla Margrethe med morfar kungen och mamma Ingrid. Margrethe blev, som sagt, själv mycket intresserad av arkeologi och följde med på sin morfars grävningsresor, bland annat till Italien.

Läs mer om prins Oscars spännande dopgåva på bloggen Bakom Kulisserna!

Annons