Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscar får en tiger - allt om prinsens dopgåvor

18 apr, 2016, 15:00
AvJohanna Lejon
En park - och en tiger. Nu avslöjas Oscars dopgåvor, en efter en.
Annons
victoria och oscar ny

I förra veckan kunde Svensk Damtidning berätta om Oscars dopgåva: en lekplats.

Lekparken är dock inte den enda gåvan som lillprinsen kommer att få, berättar nu Aftonbladet. Han kan också se fram emot en Dalahäst, från Dalarnas län, men texten Oscar, en gosedjurstiger från WWF och boken “Alla barns rätt: en bilderbok om Barnkonvenstionen” av Pernilla Stalfelt, från republikanska föreningen. Svenska kyrkan i Lund kommer att ge Oscar en bönbok.

– Jag vet att vår biskop har skickat en särskild hälsning eftersom att prins Oscar är hertig av Skåne. Vi kommer att skicka en dopgåva i form av en bönbok – en liten bönbok till en liten prins, säger Kerstin Hesslefors Persson som är domprost i Lund till Aftonbladet.

Lantbrukarnas Riksförbund kommer att ge prinsen ett träd. Men någon promenadstig på Öland, som både Estelle och Leonore har fått, kan Oscar inte se fram emot.

– Det är bara de förstfödda barnen som får varsin promenadstig, hittills prinsessorna Estelle och Leonore. Prins Nicolas fick ingen promenadstig och det kommer inte prins Oscar att få heller, säger Borgholms stadsarkitekt Leonard Eriksson till Aftonbladet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons