Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscar reser till New York med kronprinsessan

05 sep, 2016, 10:40
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Den 19:e september reser kronprinsessan Victoria till New York för att vara med vid FN:s Generalförsamling. Prins Oscar, 6 månader, följer med.
Annons
Victoria-Oscar-Ste

Den 19:e till 22:a september är kronprinsessan Victoria i New York för att vara med vid högnivåmöten i FN:s generalförsamling och enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer prins Oscar att följa med.

– Ja, det kommer han att göra, säger hon till Svensk Damtidning.

Resan till New York och FN är hennes första utlandsresa sedan prins Oscar föddes, men kronprinsessan har under hösten ett flertal programpunkter inlagda i hovets officiella kalender, bland annat Riksmötet och Sverigemiddagen på slottet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Eftersom prins Oscar är så liten anpassas kronprinsessans program därefter, säger Margareta Thorgren.

Kronprinsessan och FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson under ett möte i FN i oktober 2013.
Kronprinsessan och FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson under ett möte i FN i oktober 2013.

I januari i år utsågs kronprinsessan av FN:s 16 ambassadörer för de globala målen i Agenda 2030 och tillsammans med bland annat belgarnas drottning Mathilde och skådespelaren Forest Withaker ska hon verka för de mål för en hållbar utveckling som antogs under FN:s toppmöte i september 2014.

– Det här är ett uppdrag som kronprinsessan har fått av FN och hon kommer att delta under ett par dagar i New York, säger Margareta Thorgren.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons