Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilderna på prins Oscar väcker reaktioner – alla ser samma sak!

10 sep, 2024, 18:00
Prins Oscar väcker reaktioner med sitt beteende.
Annons

Prins Daniel och prins Oscar fick egentid när kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, var i Paris under Paralympics. Far och son sportade loss under den officiella Pepdagen, som hölls i Hagaparken.

Det märktes tydligt att Oscar är en bolltalang. Han bemästrade bordtennis, lacrosse och minigolf, allt med ett leende på läpparna.

Se när Estelle rycker in under Oscars busBrand logo
Se när Estelle rycker in under Oscars bus

Prins Oscars beteende väcker reaktioner

Och lillprinsens fallenhet för just idrott har inte gått obemärkt förbi. Franska Point de Vue har fallit pladask för Oscars charm, det framgår tydligt i deras artikel om Pepdagen.

Annons
Prins Oscar och prins Daniel
Kolla laserfokuset i Oscars blick! TT

"Jämte sin pappa, som var väldigt inblandad i aktiviteterna, prövade Oscar på många olika sporter. Och alltid med ett leende! Ibland var såg han besviken ut, ibland var han glad, prinsessan Estelles bror låg inte på latsidan. Och bland de andra barnen, som också sportade för fullt, så framstod Oscar som en fisk i vattnet", skriver Point de Vue.

Generation Pep är en ideell organisation med ett tydligt syfte. Prins Daniel lanserade initiativet 2016. Målet var att ge alla barn och unga i Sverige möjlighet till att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Annons

– Gen pep är ett hälsoinitiativ, Generation Pep, som handlar om att vi ska försöka peppa alla barn och ungdomar i Sverige att röra sig mer, sitta mindre stilla, få en balans mellan stillasittande och fysisk aktivitet, sa prinsen då i en intervju med Expressen.

"Prins Oscar är deras bästa ambassadör"

Point de Vue tror att Oscar har en viktig roll att spela i Generation Peps framtid.

"Har kronprinsessparet någonsin föreställt sig att deras son skulle bli deras bästa ambassadör?", skriver tidningen.

En av höjdpunkterna under Pepdagen var annars prins Daniels lopp, som springs i två kategorier: 1 kilometer för de äldsta, och 400 meter för de yngsta.

Annons