Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscars dopgåva: "Tog 12 timmar att förbereda"

23 maj, 2016, 14:50
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
800 ägg, 20 kilo socker och lika mycket potatismjöl. Är det någon som kan gissa vilken skånsk delikatess som prins Oscar får vi dopgåva?
Annons
oscar-ny--700x476

På fredag döps prins Oscar i Slottskyrkan. Och just på förbereder sig hovet för fullt. Men även ute i landet laddar man för kungligt prinsdop. Särkilt i hertigdömet Skåne. Landskapet har nämligen bakat en två meter hög spettekaka till lillprinsen, rapporterar Expressen.

– Det är den största spettekakan jag gjort, säger bagaren Jörgen Vollmer, till Expressen.

Kakan kommer att stå på varuhuset NK för allmänhetens beskådan. Till sin hjälp hade Jörgen Hollmer både sin hustru och mamma men trots det tog arbetet 12 timmar. Något rekord blev det dock inte. Det innehas istället av Jörgens hustrus morbror som bakade en kaka som var närmare fyra meter hög.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Oscar

Dessutom har det krävts en hel del planeringen kring transport och logistik. Resan upp till Stockholm startade under söndagen och till den byggde Jörgen en specialvagga som kakan låg i under bilfärden. Äkta spettekakor får nämligen bara bakas i Skåne.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL, Kungahuset.se

 

 

Annons