Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscars första vecka

09 mar, 2016, 17:00
AvJohanna Lejon
Grattis prins Oscar! I dag blir du en vecka gammal!
Annons
Oscar

Den där första magiska tiden. Precis den är de inne i nu, den lilla familjen på Haga. I månader har de förberett sig, bäddat babysängen, tvättat små bodys, filtar och koftor, talat med Estelle om den lilla personen som ska komma: Estelles första syskon, kronprinsessparets andra barn. Som de har väntat, längtat och hoppats. Den 2 mars, klockan 20:28 kom äntligen stunden som de förberett sig på i 40 veckor.

– Det är stort det här för oss. Det är säkert många här som är föräldrar och även om man vet att, vad kan det vara, 90-100 miljarder människor har fötts så känns det här unikt för oss, sa prins Daniel på presskonferensen två timmar senare.

Han var märkbart berörd. Känslorna var, precis som förra gången, ”all over the place”. Vi som var på plats slogs av hur otroligt medtagen han var: omtumlad, tacksam, rörd. Precis som de flesta föräldrar är, de där timmarna efter att en liten ny människa kommit till världen. Allt känns overkligt, skört och underbart.

Annons

– Nu ska vi bara vara tillsammans och njuta av det här, sa Daniel.

Efter de där första två omtumlande dygnen, med besök från familj, släkt och vänner, pressmöte, konselj och Te Deum, har de varit i sin alldeles egna babybubbla. Prins Daniel har ett uppdrag under hela mars månad, resten av tiden ska han, kronprinsessan och Estelle bara ta det lugnt och verkligen njuta av den första, helt magiska, tiden med lilla lillebror. I dag fyller prins Oscar en vecka. Nu väntar vi spänt på att få se fler bilder på familjen och såklart- att få se Estelle med sin lillebror i famnen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons