Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Oscars hemliga generalrepetiton

27 maj, 2016, 10:40
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Prins Oscar är väl förberedd för sitt dop! Det avslöjade ärkebiskop Antje Jackelén i morse.
Annons
Precis fyra år senare visade kronprinsessan upp sonen Oscar på samma sätt. Det var under kungens stora 70-årskalas på slottet.

Prins Oscar och hans familj är väl förberedda för dagens dop. Det berättade ärkebiskop Antje Jackelén i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag har haft dopsamtal med föräldrarna för någon vecka sedan och i förrgår hade vi också en övning i slottskyrkan och det är mest för tv-kamerorna som ska placeras, berättade hon i morse för Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist som förvånat frågade om dopbarnet var med och övade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Oscar var med i förrgår! svarade Antje Jackelén.

Hon berättar också att hennes doptal kommer att handla om jesus, Zlatan och kläder, men i övrigt är det ett traditionellt barndop som kommer att äga rum i Slottskyrkan.

– Det blir lite mer uppståndelse kring ett prinsdop men faktiskt är riten densamma oavsett det är ett litet ett följe eller ett större dopsällskap eller tv-kameror som tittar på, säger Anjte Jackelén.

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL.

Annons