Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Brittiska kungafamiljen tar emot tråkiga nyheter.
Annons
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan CharlotteBrand logo
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan Charlotte

Under gårdagen var det final i fotbolls-EM och på plats var både prins William och hans son, prins George.

Matchen mellan England och Spanien blev en riktig rysare men i den 86:e minuten gjorde Spanien 2-1 och det stod sig enda till slutsignalen.

Prins William tillsammans med sonen var märkbart besvikna.

Far & son.IMAGO/Frank Hoermann/SVEN SIMON

Den tuffa gårdagen

Dagen som hela Europa väntat på – den stora EM-finalen i fotbollen.

Annons

Efter att 22 länder blivit utslagna och fått lämna tävlingen kvarstod det endast två länder som skulle göra upp om titeln som Europas bästa fotbollslag, nämligen Spanien och England.

På plats var på läktaren syntes både brittiska kungligheter, Prins William och prins George, samt två medlemmar från de spanska kungahuset, kung Felipe och dottern, prinsessan Sofia.

Det var inte förens i andra halvlek, i den 47:e minuten, som första målet kom av spanska Nico Williams. Strax därefter kom England med kvitteringen och kvällens match höll på att bli en riktig rysare.

Annons

När slutsignalen började närma sig och förlängning stod på schemat så tog Spanien saken i egna händer och avgjorde matchen i den 86:e minuten – resultatet stod sig och England fick åka hem med en silvermedalj.

Prins William och Englands landslagskapten, Harry Kane.Kai Pfaffenbach

Tackade av sina spelare

Efter slutsignal begav Prins William sig tills prispodiet för att tacka av England och spelarna.

Trots att resultatet inte blev det som det engelska folket hade hoppats på så visade både publiken och Englands framtida kung sitt ultimata stöd till laget.

Annons

Den brittiska kungafamiljen publicerade även ett meddelande på sin Instagram kring matchens utgång och uppmanar de engelska spelarna att hålla huvudet högt!

Stora engagemanget!

Som ordförande för det engelska Fotbollsförbundet är prins William en stor fotbollsentusiast – och har tagit med sig sonen prins George under flera tillfällen, nu även finalen.

Fotbollen har blivit som en källa för glädje för prins William eftersom både hans fru, prinsessan Kate och hans pappa, kung Charles, genomgått cancerbehandlingar.