Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prins Williams svindlande lön läckt – får pengar från synnerlig plats

28 jul, 2024, 12:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Prins William.
Prinsens oväntade lön har nu läckt ut. Splash News, PA Photos
Mitt under den tuffa tiden kommer uppgifter om brittiska prinsens lön.
Annons
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan CharlotteBrand logo
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan Charlotte

Prins William, 42, är arvinge till den brittiska tronen efter sin far, kung Charles. Prinsen är odiskutabelt en av de mest populära kungligheterna i den brittiska kungafamiljen. Han och frun, tillika prinsessan, Kate har varit gifta sedan den 29 april 2011.

Det senaste året har dock varit jobbigt för William och resten av familjen. Både prinsessan Kate och Williams far, kung Charles, har diagnostiserats med cancer.

Prins William och prinsessan Kate.
Prinsparet har ett svårt år bakom sig med flera sjukdomsfall. / SplashNews.com

Det är än så länge osäkert hur deras hälsa varit under senaste tiden, men de har i alla fall synts till under olika kungliga uppdrag.

Annons

Och nu har det kommit ut en nya uppgifter gällande prins William – nämligen hans privata inkomst.

Prinsens enorma vinst

Som arvtagare till tronen har prins William rätt till övervinsten från hertigdömet Cornwalls egendom, och fick 2023 och 2024 hela beloppet. Detta skedde under hans första hela räkenskapsår som hertig av Cornwall, rapporterar Hello magazine.

Nu avslöjas den totala årliga inkomsten för prinsen: 23 miljoner pund, cirka 320 miljoner svenska kronor, enligt tidningen.

Brittiska kungafamiljen.
Hela familjen samlad. / SplashNews.com

Finansierar deras liv

Hertigdömet Cornwall är ett av de största och äldsta godsen i Storbritannien och stiftades 1337 av Edward den tredje. Godset sträcker sig över totalt 23 grevskap i England och Wales och inkluderar ett område på cirka 67 000 tunnland.

Annons

Pengarna används för att finansiera prinsfamiljens officiella-, välgörande-, och privata liv. Utöver William och Kate ingår även deras tre barn prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis

Annons