Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsen om dåliga självkänslan: "Känner mig obekväm"

02 nov, 2017, 08:00
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Stöttas av prinsessan Sofia.
Annons

Svensk Damtidning har tidigare uppmärksammat att SJ:s tidning Kupé har träffat prinsparet på Kungliga slottet.

I intervjun berättar Carl Philip öppenhjärtligt om sin dyslexi som han haft sedan barndomen. Han förklarar hur det är att leva med funktionsnedsättningen i både vardagen och i yrkeslivet som prins.

Läs mer: Prinsparet i ny intervju: “Så ser våra vardagskvällar ut”

– Den dåliga självkänslan finns i viss mån fortfarande kvar hos mig och den är svår, när man känner att man inte klarar av att leva upp till normen för hur man ska vara, säger han och fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag känner mig obekväm och det tar tid när jag ska skriva, även ett sms. Då får jag ta hjälp av nära och kära och andra hjälpmedel, till exempel stavningskontroller eller röstinspelning. Det är tur att vi lever i en sådan tid att sådana hjälpmedel finns.

Läs mer: Carl Philip: “Det bästa med att vara kunglig är…”

Men enligt prinsen har läs – och skrivsvårigheten inte bara varit en nackdel. Han tror att dyslexin har hjälpt honom att tänka kreativt.

– Nu på senare tid har jag förstått att många dyslektiker utvecklar andra sätt att uttrycka sig på och att se på saker omkring. Det finns till exempel en stark representation av dyslektiker bland entreprenörer och andra kreativa yrken.

Som tidigare känt har ju prinsen ett stort intresse för design och senast i september lanserade han en ny kollektion av engångsartiklar. Det syns att han har ett öga färg färg och form!

Läs mer: Sofia: “Det här skulle jag vilja säga till mitt 18-åriga jag”

Foto: IBL

 

 

 

 

 

Annons