Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Birgitta bryter tystnaden – orden om Carl Philips och Sofias gravidlycka

10 okt, 2024, 14:30
Dessa dagar är prinsessan Birgitta är lite extra glad på sitt älskade Mallorca.
Annons

Prinsessan Birgitta har alltid varit bekväm med att leva sitt eget liv. Hon är inte särskilt intresserad av den kungliga värld hon föddes in i, utan har alltid varit en person som föredrar sporthallar framför statsbesök.

Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Livet i Sverige har hon mer eller mindre lämnat bakom sig. Sedan 20 år tillbaka är det solsköna Mallorca som gäller, där hon fyller dagarna med golf och försöker gå några hål varje dag.

Golfklubben ligger nära Birgittas bostad i Santa Ponsa. Hon är sedan länge hedersmedlem och har blivit något av en profil bland de andra golfspelarna.

Annons

Inte helt sällan stannar hon upp och berömmer de andra spelarna för deras slag, kommer med lite tips och tricks eller hjälper till att leta bortskjutna golfbollar i ruffen.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta trivs alldeles utmärkt på Mallorca och njuter av golfspel och kaffedrickande. TOMMY HOLL

Birgittas liv på Mallorca

Den som hade hoppats på att få tillbaka Birgitta i Sverige får tänka om. Paradiset på Mallorca är alldeles för bra och det är här hon trivs som bäst, här hon får vara sig själv och njuta för fulla muggar.

– Haha, jag är på bra humör! Jag är kvar på Mallorca och njuter, spelar golf och dricker kaffe. Nu ska vi faktiskt snart spela. Det blir inte särskilt många hål, men vi spelar i alla fall. Jag försöker spela lite nästan varje dag, berättar hon för Svensk Damtidning.

Annons

Sofias och Carl Philips lycka

Ja, att Birgitta är på extra bra humör är inte konstigt. Nyligen fick hon ju glädjebeskedet att hennes gudson, prins Carl Philip, väntar sitt fjärde barn med älskade prinsessan Sofia.

Räkna med att Birgitta jublade i sin spanska bostad när hon nåddes av glädjebeskedet och att det just den dagen var lite extra lätta steg på golfbanan.

– Ja men det är väl trevligt! Det är underbart! Huvudsaken är att barnet är sunt och friskt. Då är allt fantastiskt, inte sant?

Annons

”Tycker det ska bli jättekul”

Birgitta avslöjar att hon greppat luren, slagit numret till Carl Philip, skickat sina lyckönskningar och mötts av en blivande pappa som är överlycklig att bli förälder igen.

– Ja absolut! Han tycker det ska bli jättekul. Det vore lite konstigt om han inte gjorde det. De är glada. Alla är glada.

Wow, så underbart att höra!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ser fram emot att bli föräldrar för fjärde gången, berättar prinsessan Birgitta för Svensk Damtidning. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons