Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Birgitta: Så stöttar jag Christina i kampen mot cancern

12 jan, 2017, 13:16
AvJohanna Lejon
Prinsessan öppnar upp för Svensk Damtidning.
Annons
hagasessorna-sc

Förra året blev det känt att prinsessan Christina har drabbats av kronisk leukemi, en allvarlig blodsjukdom. Ett hårt slag för hela familjen.

När Svensk Damtidning träffade prinsessan Birgitta på Mallorca före jul för en exklusiv intervju kom sjukdomen på tal.

– Ja, det är tråkigt. Jag pratar ofta med henne och hon mår ganska bra faktiskt. Hon är tuff, säger prinsessan Birgitta.

Hur stöttar ni henne?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi pratar. Jag försöker visa att jag finns till och skickar över lite tankar då och då. Mer kan man inte göra. Jag skäms ibland för att jag mår så bra och när jag sa det till Titti sa hon ”nej, det får du inte göra”. Men det känns så, livet är orättvist.

Den 19 januari håller kungen stort 80-årskalas på Drottningholms slott för prinsessan Birgitta, som fyller den dagen, och då får alla syskonen äntligen tid att umgås.

Av: Anna von Koch.

Foto: Suvad Mrkonjic, Ibl.

Annons