Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Birgittas, 87, svåra tid – instängd i bostaden: "Inget bra"

12 okt, 2024, 16:00
Prinsessan Birgitta , 87, berättar för Svensk Damtidning om sommaren på Mallorca.
Annons

Prinsessan Birgitta, 87, lever i sitt eget lilla paradis. Sedan 20 år tillbaka är hon bosatt i solsköna Mallorca, där hon njuter av tropisk hetta, vajande palmer och dagliga golfrundor.

Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Det krävs en hel del för att hon ska lämna sitt älskade Mallorca. Senast vi såg henne i Sverige var när drottning Silvia firade sin 80-årsdag med en privat tillställning.

– Det var trevligt, som vanligt. Helt klart. Lyckat och trevligt och bra på alla sätt och vis, sa Birgitta till Svensk Damtidning efter kalaset.

Annons
Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta njuter av livet på Mallorca. [LINDWALL SVEN, LINDWALL SVEN]

Birgittas liv på Mallorca

Birgitta stannade bara i Sverige några dagar. Sen såg hon till att resa tillbaka till sitt älskade Mallorca och berättade att hon hade för avsikt att stanna där hela sommaren.

Och mycket riktigt, som så många gånger förr har det blivit en sommar på Mallorca för Birgittas del. Hon har likt tidigare år befunnit sig en hel del på golfbanan i närheten av hemmet i Santa Ponsa, där hon prövat sina bevingade slag.

”Jag mådde inget bra”

Även om sommaren på Mallorca är fantastisk, så har det de senaste åren varit ovanligt varmt. Vissa dagar har det varit uppåt 40 grader och då går det knappt att vistas ute, berättar Birgitta.

Annons

– I somras var det omkring 40 grader hela tiden. Det var inget roligt. Man mår inget bra, jag mådde inget bra. Jag satt inne med air condition. Det är inte det man vill precis, men livet går vidare och allt är perfekt, säger hon till Svensk Damtidning.

Nu är det dock ett behagligare klimat och har vänt åt andra hållet.

– Det är ganska kallt i och för sig, bara 22-23 grader men det ska bli bättre.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta berättar att sommaren var ovanligt varm och att det knappt gick att vistas ute. Ola Axman/TT

Foto: TT

Annons