Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Birgittas, 87, tråkiga besked – är som man trott: ”Absolut inga planer”

14 okt, 2024, 11:00
Prinsessan Birgitta , 87, berättar för Svensk Damtidning om situationen i Sverige.
Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Prinsessan Birgitta, 87, har aldrig gjort någon hemlighet av att hon gärna håller sig borta från det kungliga rampljuset. Det var också därför som hon för 20 år sedan flyttade till spanska Mallorca, där hon kan leva ett helt annat liv.

Dagarna fyller hon med golf. Golfbanan ligger i nära anslutning till hemmet i Santa Ponsa och Birgitta har med åren blivit något av en profil bland de andra golfspelarna, som hon mer än gärna ser till att berömma när de får till ett bra slag.

Annons

– Haha, jag är på bra humör! Jag är kvar på Mallorca och njuter, spelar golf och dricker kaffe, säger en Birgitta i högform till Svensk Damtidning.

Prinsessan Birgitta
Prinsessan Birgitta lever ett rofyllt liv på sitt älskade Mallorca. TOMMY HOLL

Birgittas liv på Mallorca

Birgitta älskar att röra sig på Mallorca. Här har hon nära till strand och hav och härliga restauranger, samtidigt som det tropiska klimatet är ständigt närvarande.

Till skillnad från i Sverige behöver man aldrig bekymra sig om att det blir för kallt. På Mallorca råder andra väderregler och det är snarare så att man måste hålla sig inne på grund av hettan.

Annons

– I somras var det omkring 40 grader hela tiden. Det var inget roligt. Man mår inget bra, jag mådde inget bra. Jag satt inne med air condition. Det är inte det man vill precis, men livet går vidare och allt är perfekt, säger hon.

”Absolut inga planer”

Den som hade hoppats på att få se Birgitta i Stockholm den närmsta tiden får tänka om. Prinsessan har inga planer på att resa hem till Sverige och vet inte ens när det kan tänkas bli av nästa gång.

– Absolut inga planer alls, nej.

Annons

Ja, det återstår helt enkelt att se när Birgitta dyker upp i Sverige nästa gång. Det är inte helt otänkbart att hon är på plats när prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska döpa sitt kommande barn, men det är en bra bit tills dess.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons