Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Christina om bröllopet: "Kändes inte så bra just då"

27 apr, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
I sin nya bok "Dagar på Drottningholm" berättar prinsessan Christina om att hon fick skjuta upp sitt eget bröllop - på grund av sin lillebror Carl Gustaf.
Annons
Christina

Det är för Expressen som prinsessan Christina berättar om den där dagen 1973, då hon frågade om lov att få gifta sig med sin stora kärlek Tord Magnuson. “Vårvintern 1973 körde jag till Drottningholm enkom för att be farfar om tillstånd att gifta mig”, skriver prinsessan Christina i sin nya bok “Dagar på Drottningholm”. Prinsessan fick inte vad hon önskade. Gustaf VI Adolf, då 90, förklarade att om något hände honom skulle ‘Carl Gustaf bli ensam kvar på Slottet’. Således fick prinsessan sjuta upp bröllopet. För Carl Gustafs skull.

– Det kändes inte så bra just då. Men jag hade en viss förståelse för hur farfar tyckte och tänkte, säger hon till Expressen.

Hon berättar om känslorna och hur hon mådde.

Annons

– Varför ska jag behöva vänta?

Christina förstod dock den gamle kungen.

– Han var så tydlig med vad han tyckte och tänkte. Vi var inte så många i familjen på den tiden. Mina systrar bodde utomlands eller på andra ställen, det var bara min bror och jag. Så vi väntade.

Bara månader senare gick kungen bort. Något bröllop då var det inte tal om. Men ett år senare, 1974, växlade Christina och hennes Tord äntligen ringar.

“Min bror hade inga invändningar – vilket inte var detsamma som att andra inte var tveksamma. Planen att duka för bröllopsmiddagen etthundratjugo gäster i Rikssalen fick dåvarande riksmarskalken att beordra hållfasthetskontroll av golvet”, skriver Christina i “Dagar på Drottningholm”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons