Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Estelle har följt med till Island

18 jun, 2014, 11:20
author
Annons
estelle-victoria-daniel-ste

Prinsessan Estelle har följt med mamma och pappa på arbetsresan till Island.

Besöket på Island blir en upplevelse för lilla prinsessan Estelle, som är med “i kulisserna”.

Adeline-persson

När mamma Victoria och pappa Daniel i dag träffade Islands president Olafur Ragnar Grimsson på hans residens Bessastadir, lekte Estelle med barnflickan Adeline Petersson, 23, från Kungälv på behörigt avstånd från fotoblixtarna.

Annons
estelle-hovet-1

– Det stämmer att prinsessan Estelle finns med på resan, men hon ska inte vara med på några officiella arrangemang. Kronprinsessparet vill att prinsessan ska vara med för det finns de möjligheterna, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Blue-lagoon-island
Islandshast
Annons

Besöket på Island har planerats i ett halvår. Väskorna har packats för länge sedan, men det var inte helt säkert att dottern skulle följa med kronprinsparet på den viktiga rundresan bland vulkaner och blå laguner.

Islandshästarnas paradis

Så roligt för Estelle att vara med och kanske få hälsa på en och annan töltande islandshäst.

Stylisten är med

Med på resan är också kronprinsessan Victorias stylist Tina Törnqvist och en livvakt.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press

Annons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victorias och Daniels program på Island

 

Onsdagförmiddag:

 

Träffa Islands president Olafur Ragnar Grimsson på hans residens Bessastadir.

 

Strax före lunch besök på konsert- konferenscentret Harpa i Reykjavik. Islands president Olafur Ragnar Grimsson och fru Dorrit Moussaieff deltar.

 

Lunch onsdag:

 

Victoria och Daniel träffar svenska och isländska företagare på Nordens hus.

 

Onsdageftermiddag:

 

Besök på Hellisheidi Geothermal Power Plant. Victoria och Daniel ska på kraftstationen få en presentation av deras vulkanforskning och deras miljöprojekt.

 

Därefter åker Victoria och Daniel tillsammans med Islands president Olafur Ragnar Grimsson och hans fru Dorrit Moussaieff till Össur Prosthetic Manufacturing. Ett företag som tillverkar proteser och Victoria och Daniel ska under en knapp timme få ett föredrag om deras verksamhet.

Annons

 

Onsdagkväll:

 

Galamiddag på presidentens residens. Det är Olafur Ragnar Grimsson som är kvällens värd och långklänning är klädkoden för damerna.

 

Torsdag:

 

Hela dagen tillbringas på norra Island. Tidigt på morgonen flyger Victoria och Daniel från Reykjavik till Akureyri.

 

Huvudpunkten under dagen är ute till sjöss och valsafari i Skjalfandi-bukten. Senare även besök inne i Husavik och föredrag inne i Akureyri om deras arktiska forskning.

 

Resan avslutas på torsdagkväll i Reykjavik med middag.

 

Annons