Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Estelles, 12, beteende inför alla – sprids i utlandet

10 sep, 2024, 08:00
Prinsessan Estelle, 12, väcker kraftiga reaktioner i utlandet.
Annons

Prinsessan Estelle, 12, lever inget normalt liv. Hon bär ett tungt ansvar på sina axlar och framtiden är utstakad. En dag ska hon bli kronprinsessa och sedan Sveriges drottning.

Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

Med åren har hon även kommit att synas mer i det kungliga rampljuset. Detta blev extra tydligt när hon nyligen gjorde sitt första kungliga uppdrag på utländsk mark.

Tillsammans med mamma Victoria och mormor Silvia reste hon till Paris för att njuta av Paralympics. Tillsammans satt de i publiken, applåderade frenetiskt, tjoade och lyfte armarna segervisst när någon atlet gjorde det lite extra bra.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och drottning Silvia under en mottagning med den svenska truppen på Sveriges ambassad i Frankrike under Paralympics i Paris. Christine Olsson/TT

Estelles beteende i Paris

För OS-deltagarna var det så klart väldigt speciellt att få kungligt besök. Att se en strålande Estelle, Victoria och Silvia sitta i publiken och heja medförde förmodligen lite vind i seglen.

Estelle träffade flera av de svenska medaljhoppen, önskade lycka till och såg till at ge lite positiv energi inför de stora tävlingarna.

– Det är en stor ära, sa dressyrryttaren Lotta Wallin som tävlade i Sveriges lag till SVT.

Bilderna på Estelle sprids

Estelles franska besök gick så klart inte obemärkt förbi. I utländsk press kablades bilderna på en jublande prinsessa ut, samtidigt som rubrikerna gick varma om hennes härliga energi.

Annons

För det var ju en historisk händelse, då detta var Estelles första officiella uppdrag utanför Sverige.

”Den unga prinsessan var bland annat på plats på den franska ridbanan där Svergies paralympiska dressyrlag tävlade under de paralympiska spelen i Paris”‚ skriver norska Se och Hör.

Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle tyckte det var kanon att vara på plats under Paralympics i Paris. Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons