Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Ingrid Alexandra en glad åtta-åring

21 jan, 2012, 08:00
AvAnita Saming
Annons

– Jag blir stor nu, berättar prinsessan Ingrid Alexandra inför sin födelsedag i dag, lördagen den 21 januari.

Åtta år är ju verkligen värt att fira. Och är man som den norska sessan – den första kvinnan som är född med arvsrätt till den norska tronen – ja, då blir det stort kalas minsann. För mamma Mette-Marit  och pappa Haakon är det ljuvligt att ha en 8-åring i huset. Speciellt flickor kommer ju då in i den där härliga, bekymmersfria perioden i livet, då allt bara är glatt, roligt och spännande.

Annons

– Vår flicka kan sitta och rita i timmar. Det är så fint att se henne helt koncentrerad och fokuserad, har kronprinsessan sagt.

Haakon och Mette-Marits lilla tös har tidigare utmärkt sig som en livlig, sprallig och rolig tjej, som älskar att stoja med sina bröder. När Ingrid Alexandra fyllde sex visade hon upp alla olika grimaser hon lärt sig för pressfotograferna. Förra året blev det hopp och skutt samt gulligull med familjens hund Milly Kakao. I år får vi se en aningens mer sansad skolflicka posera framför kameran. Hon är mycket söt, lik sin pappa som ju döttrar brukar vara. Håret är mörkt, rakt och sätts numera upp i en ordentlig fläta i nacken. Hon har också fått smaka på kungliga uppdrag och följt med pappa och mamma när de arbetar. Men än lär det dröja innan hon börjar drillas till drottning. Stort grattis säger vi till Norges blivande drottning!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: ALL OVER PRESS

Läs även:

›› Mette-Marit: Jag har funnit min plats

›› Handplockad kunglig nostalgi

›› Bildextra! Sverre Magnus på bushumör

Annons