Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Ingrid Alexandras allra första skoldag

20 aug, 2010, 09:49
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra gick till skolan med mamma och pappa.
Prinsessan Ingrid Alexandra gick till skolan med mamma och pappa.

Efter att ha lämnat dottern fick kronprinsparet tid att fira födelsedagen på tu man hand.
Efter att ha lämnat dottern fick kronprinsparet tid att fira födelsedagen på tu man hand.

I torsdags var det inte bara kronprinsessan Mette-Marits födelsedag, det var också hennes dotter prinsessan Ingrid Alexandras allra första skoldag.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra har börjat skolan. Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon hade valt att låta dottern gå i den kommunala skolan Janslokka och inte i någon exklusiv privatskola. Första dagen var naturligtvis lite pirrig, men både mamma och pappa fanns på plats. Men även självaste kung Harald, flickans farfar hade kommit till skolan, precis som prinsessans mormor Marit Tjessem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungen talade

– Jag tycker det är fantastiskt att hon kan gå till skolan precis som alla andra barn. Jag minns själv min första skoldag i Norge, sa kungen till den väntande pressen som samlats utanför skolan.

Prinsessan Ingrid Alexandra har börjat skolan.
Prinsessan Ingrid Alexandra har börjat skolan.

Arbetsro

Annons

Närmare 40 olika reportrar och fotografer fanns på plats, några av dem sände till och med händelsen i tv. Prinsessan Ingrid Alexandras rektor Else Beitnes Johansen bad sedan pressen att lämna henne i fred resten av terminen.

– Så vi får arbetsro, sa hon.

Fira födelsedagen

Efter att prinsessan Ingrid Alexandra lämnats i skolan så kunde kronprinsparet vandra iväg för att fira kronprinsessan Mette-Marit på tu man hand. Mette-Marit och Haakon såg nästan nyförälskade ut när de vandrade iväg hemåt.

Här kan ni titta på en film från Norge från prinsessan Ingrid Alexandras första skoldag››

Läs även:

Kronprinsessan Mette-Marit fyller 37 år idag››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Annons