Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Kate berättar i ny video: Har avslutat cancerbehandlingen – detta händer nu

09 sep, 2024, 15:37
Prinsessan Kate delar nya ord om cancerbehandlingen.
Annons

Prinsessan Kate har avslutat sin cancerbehandling, berättar hon i en video från brittiska hovet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Prinsessan Kates ord i videon – har slutat cancerbehandlingen

Det var i mitten av mars som prinsessan Kate berättade att hon fått cancer, och påbörjat cellgiftsbehandling.

Nu delar hon en uppdatering om sjukdomskampen i ett klipp:

– När sommaren går mot sitt slut kan jag inte understryka nog vilken lättnad det är att äntligen ha avslutat min cellgiftsbehandling. De senaste nio månaderna har varit otroligt tuffa för oss som familj. Livet som du känner det kan förändras på ett ögonblick och vi har varit tvungna att hitta ett sätt att navigera i det stormiga vattnet och den okända vägen.

Annons

– Cancerresan är komplex, skrämmande och oförutsägbar för alla, särskilt de närmast dig. Med ödmjukhet, ställer den också dig ansikte mot ansikte med dina egna sårbarheter på ett sätt som du aldrig har tänkt på förut, och med det, ett nytt perspektiv på allt.

– Den här tiden har framför allt påmint William och mig att reflektera och vara tacksamma för de enkla, men viktiga sakerna i livet, som så många av oss ofta tar för givet. Att helt enkelt älska och bli älskad.

En bild från klippet. Will Warr/Kensington Palace

Kate berättar att hon nu kommer fokusera på att göra det hon kan för att förbli fri från cancern, och att hennes resa mot återhämtning är lång, trots att hon avslutat cellgiftsbehandlingar.

Annons

Prinsessan meddelar också att hon ser framemot att komma tillbaka till jobbet, och kommer ta sig ann några officiella uppdrag de kommande månaderna. Hon berättar att hon går in i sin nya fas med en känsla av hopp och uppskattning av livet:

– William och jag är så tacksamma för det stöd vi har fått och har dragit stor styrka från alla de som hjälper oss vid denna tid. Allas vänlighet, empati och medkänsla har verkligen varit ödmjukande.

– Till alla dem som fortsätter sin egen cancerresa – jag förblir med er sida vid sida, hand i hand. Ur mörkret kan ljus komma, så låt det ljuset lysa starkt.

Will Warr/Kensington Palace

Se hela videon här:

Annons

Foto: TT

Annons