Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Leonores föl har fått ett namn...

20 aug, 2014, 14:33
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
heidi

Prinsessan Leonores föl – som hon fick som dopgåva av Region Gotland – har fått ett namn. Fölet ska heta Haidi af Gotland.

Det lilla fölet som ni ser på bilden ovan ska heta Haidi af Gotland – det blev klart under onsdagen. Det blev Gotlands Media fick det ärofyllda uppdraget att bjuda in sina läsare till en namntävling för att hitta ett passande namn till det föl som prinsessan Leonore fått i doppresent. Vid en presskonferens under onsdagen presenterades det vinnande namnet samt vem som skickat in förslaget. Det var sex förslag på samma namn och av dessa drogs en vinnare: Barbro Thomsson.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
madeleine-chris-leonore-1-tt

Vid konseljen den 26 februari 2014 meddelade kungen att prinsessan Madeleines och Chris O’Neills dotter prinsessan Leonore tilldelats Gotland som hertiginnedöme. Prinsessan Leonore döptes söndagen den 8 juni i Drottningholms slottskyrka och den officiella dopgåvan från Länsstyrelsen och Region Gotland var ett knappt månadsgammalt russföl från Lojsta Hed. Det lilla stofölet föddes tidigt på morgonen den 21 maj.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Harriet Cederqvist/Pressbild samt TT

 

Annons