Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Leonores hemliga faddrar

29 apr, 2014, 10:07
author
Annons
Madde

Det är en väl förborgad hemlighet fram till dopet – men visst kan vi tänka oss vilka som blir prinsessan Leonores faddrar?

Prins George av Storbritannien fick ett privat dop som hölls i kungliga kapellet i Saint James Palace i London.

kate-william-george-ibl

Världens medier hölls på avstånd. Endast nära vänner till släkterna var inbjudna, vilket speglar föräldraparet Williams och Catherines strävan att hålla sin son utanför rampljuset.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
leonore-hovet

Prinsessan Madeleines dotter Leonore får ett betydligt mer publikt dop.

drottningholm-1

Dopet ska äga rum i Drottningholms slottskapell. Efter dopceremonin kommer det att vara en mottagning för samtliga 160 gäster och därefter bjuder kungaparet cirka 100 gäster till en privat lunch. Inbjudna gäster är den närmaste familjen, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige.

Annons
Madeleine-3

Prins George fick sju faddrar. Prinsessan Leonore kommer att tilldelas sex faddrar – som ännu är okända. Men visst kan man redan nu spekulera i vilka som står på den hemliga gudmorslistan?

Välja gudmor

Victoria-2

Det kan inte ha varit lätt för prinsessan Madeleine att välja gudmor till Leonore. Hon har en rad släktingar och väninnor som passar perfekt för uppgiften.

Annons

Kronprinsessan Victoria

Ett hett tips är att kronprinsessan Victoria blir fadder. Då prins Carl Philip är gudfar till Estelle, passar det ju utmärkt att Victoria blir gudmor till Madeleines dotter.

Systrar

Även Chris har systrar som säkerligen får en fadder-roll: Tatjana D’Abo eller Natascha Abensberg uns Traun. Av vännerna är namn som Louise “Lussan” Gottlieb, Madeleines nära väninna i vått och torrt och Cedric Notz, Chris kompis (han var också best man på bröllopet) säkerligen med på fadderlistan.

haakon-mette-marit-1-ste

Några kungliga släktingar såsom kronprins Haakon av Norge är en trolig gudfarskandidat. Haakon kommer även till Sverige på måndag. Kanske ska det övas lite och informeras inför det kommande dopet?

Annons
estelle-leonore-hovet

Leonores kusin har en kung (Willem Alexander av Nederländerna) som gudfar och prinsessan Madeleine vill nog att även hennes dotter ska ha en man av rang i gudfarsrullarna.

marie-joachim-ao

Någon av de danska kungligheterna – kronprins Frederik eller prins Joachim. Danska drottningen ­Margrethe är kungens kusin så de båda familjerna står varandra ­väldigt nära.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Stella Pictures

 

 

 

Annons