Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine: Allt har en mening

14 dec, 2011, 08:37
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Madeleine är lycklig igen. Hon bor och jobbar i drömstaden New York – och har en ny man, Chris, vid sin sida.

Annons

Nu talar prinsessan Madeleine ut om brytningen från exfästmannen, Jonas Bergström. Den 24 april 2010, efter veckor av skriverier och turbulens, lämnade prinsessan Madeleine fästmannen Jonas Bergström – och Sverige – bakom sig. Hon hade fått nog. Ett plan tog henne till New York, staden hon alltid älskat.

Veckor blev till månader

I början var det tänkt att hon skulle stanna ett kortare tag, men dagarna blev till veckor, veckorna till månader och idag har prinsessan bott i New York i över ett och ett halvt års tid. Idag är staden på andra sidan Atlanten platsen som hon kallar hemma. Här har hon sina vänner, sitt jobb och sin familj. Nu berättar Madeleine själv, för första gången, om sina innersta känslor kring brytningen med Jonas – och med Sverige.

Allt har en mening

– Jag tror att ­allting som händer i livet har en mening. Att jag fick tillfälle att bo i New York och börja arbeta mer intensivt med Childhood USA är något jag är ­väldigt glad och tacksam över, skriver prinsessan själv i tidningen A Perfect Guide. I tidningen berättar Madeleine också om sitt arbete med välgörenhetsorganisationen Childhood.

Annons

– Arbetet är otroligt givande, och jag tror och hoppas att jag kan bidra och åstadkomma bra saker, slår hon fast.

Under året som har gått har prinsessan Madeleine hunnit med både resor till Kina, Mongoliet, Brasilien och Florida för Childhood. I A Perfect Guide beskriver hon sina känslor kring alla resorna.

Samla in pengar

– Instinkten säger att man borde samla ihop alla barnen och ta med dem hem… men det är förstås ingen vidare lösning.

Istället försöker hon fokusera på att hjälpa till, att finnas där – och att samla in pengar. Hon berättar speciellt om en fest i Florida i april där man hade en stor insamling.

Annons

Prinsessan Madeleine med sin Chris.

Leende på läpparna

– Den natten lade jag mig med ett leende på läpparna. Vi hade lyckats samla in 700 000 dollar (cirka 4,7 miljoner kronor) på en enda kväll – en summa som oavkortat går till Childhoods arbete att ge alla barn en trygg och säker barndom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press

Läs även:

Madeleine firade Marie Curie i New York››

Prinsessan Madeleine på jullunch i New York››

Prinsessan Madeleines Nobel-klänningar››

Läcker i rött – prinsessan Madeleine på bal i New York››

Annons