Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine ensam – Chris O'Neills tydliga markering

11 okt, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Madeleine dök upp ensam under viktiga kvällen.
Annons
Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för OreoBrand logo
Prinsessan Madeleines hjärtskärande familjebeslut för Oreo

Det är den kungliga kalendern man ska vända sig till för att hålla koll på var våra svenska kungligheter har för sig under sina arbetsdagar.

Där står nämligen alla officiella uppdrag med – från statsbesök till seminarium, invigningar och sammanträden.

Prinsessan Madeleines oväntade drag – här dyker hon upp

Men då och då händer det att ett evenemang får plötslig och oväntad kunglig glans – något som inträffade senast under onsdagskvällen.

Inför Bukowskis och Galleri GKM:s exklusiva förhandsvisning av föremål som, till förmån för World Childhood Foundation's 25-årsjubileum, skulle auktioneras ut dök ingen mindre än prinsessan Madeleine upp.

Bland minglande gäster och budgivare klev en glad Madeleine in, iklädd en röd blåsa med svarta klackskor och matchande väska.

Madeleines viktiga roll i Silvias organisation

Det var till mångas stora glädje att prinsessan dök upp.

Annons

Hon är ju en nyckelspelare i organisationen med en roll som hedersordförande och delar alltså samma passion som mamma drottning Silvia – att hjälpa utsatta unga och motverka sexuella övergrepp på barn.

Organisationen grundades av Silvia 1999 med ett tydligt mål i sikte: Att organisationen en vacker dag inte ska behöva finnas.

Chris O'Neill inte vid Madeleines sida

Någon som lyste med sin frånvaro var däremot Chris O'Neill. Madeleine var på plats utan sin make, vilket i sig inte är särskilt överraskande.

För det första har de ju tre barn att ta hand om hemma, så någon måste ju ta rodret på Hovstallet. För det andra är ju Chris i grund och botten en affärsman med många bollar i luften.

Stefan Jerrevång/TT

För det tredje har Chris vid flera tillfällen sagt att han inte trivs i rampljuset. Flytten till Sverige var alltså inte det lättaste beslutet för honom eftersom det innebär mindre anonymitet.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle, har han tidigare sagt till Expressen.

Annons