Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine-intervjun ord för ord

04 jun, 2016, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Prinsessan Leonore
Sommarplanerna, kusinlyckan och språklektionerna. Prinsessan Madeleine och Chris ONeill gav en lång intervju under länsbesöket på Gotland. Läs den här ord för ord!
Annons
Madeleine_Leonore_Ibl3

– Det är så roligt att vara här och Leonore var väldigt glad också över att komma hit till Gotland. Nu är det lite bekymmer för hon har lekt så mycket med vatten. Men det torkar i solen! säger prinsessan Madeleine och vänder sig till Leonore

Hur är det med tålamodet? Hon sprang iväg lite!

– Ja, ni förstår vad vi har att göra med nu? (skratt)

Chris, gick besöket som planerat?

– Ja, hittills. Vi visste hela tiden att hon kunde vara lite av en ”Wild Monkey” som hon är varje dag. Men sånt är livet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad skulle prinsessan säga om Leonores debut? Ni har själv gjort kunglig debut.

– Hon är sig själv! Det är så här en tvååring är. Att se henne glad och att hon har roligt är alltid kul att se som förälder. Hon är sig själv och jag tror att hon och Haidi kommer att bli väldigt bra vänner framöver.

Annons

Det blev ett nervöst första möte. När kommer Lenore och Haidi att få träffas igen?

– Det vet vi inte! Vi får nog tala ihop oss om det men jag hoppas snart så att de får lära känna varandra. Det tar ju alltid ett tag med en häst eller ett djur. Man vet inte och under de här omständigheterna när det är mycket folk och fotografer är det kanske inte så konstigt att både häst och barn känner av att det är lite speciellt. Så nästa gång kanske vi kommer hit när inte alla ni är här.

Madeleine_Leonore_Ibl2


Prinsessan är ju själv hästtjej. Saknar ni det?

– Ja! Därför är jag väldigt glad att hon har Haidi så att vi kan ha härlig tid på hästryggen tillsammans framöver.

Var är prins Nicolas i dag?

– Han är hemma! Vi kände att det här är Leonores dag så han är hemma och har det bra.

Annons

Kan ni berätta lite kort vad som väntar Leonore och Nicolas i sommar?

– Vi kommer nog att tillbringa mycket tid i Sverige. Det finns ingenting bättre än att vara i Sverige när det är sommar och man kan vara i jordgubbslandet och plocka ägg och göra somriga, härliga saker. Det blir en del tid på Öland men vi ska också se till att resa runt lite i Sverige så Chris får möjlighet att se andra delar av Sverige, säger prinsessan Madeleine.

Har ni bestämt några platser ni vill åka till?

– Det vill vi inte avslöja! skratta Madeleine

– Nej vi har faktiskt inte bestämt något ännu utan vi har lösa planer på att….

(Madeleine vänder sig till Chris och tolkar)

– Vi pratar om att besöka andra delar av Sverige. Du har mest sett Stockholm och Öland och en del av Skåne

– Och en del av Västkusten.

Håller du på att anpassa dig till Sverige Chris?

– Jag måste tillbringa lite mer tid här för att bli helt acklimatiserad, särskilt när det gäller språket. Jag har tagit några lektioner och jag lär mig mycket hemma när jag lyssnar till Madeleine och barnen. Men givetvis är det så att om man är på avstånd och inte i landet och i kulturen är det lite svårare. Men vi älskar det varje gång vi är här och vi kommer att vara här mycket i sommar. Vi ser fram emot det mycket, säger Chris.

Annons

– Vi ser fram emot att tillbringa tid med familjen och alla kusinerna, säger Madeleine.

– De nya kusinerna, säger Chris.

Som i många andra familjer talar ni två olika språk. Hur löser ni det?

– Det går bra. Vi tänker inte så mycket på det utan det kommer väldigt naturligt att jag pratar svenska och Chris engelska och Leonore säger de få ord hon kan i en liten blandning.
Vad kommer prinsessan Leonore att betrakta som hemma? Sverige eller England?

– Sverige! säger Madeleine.

– Jag håller med, säger Chris.

När kommer prinsessan Leonore att rida?

– Det blir nog i sommar. Men det var premiär redan förra sommaren men vi har möjlighet att bo på Hovstallet när vi är Sverige så varje dag är vi nere i stallet och hon får mocka och borsta. Hon har en bra kontakt med hästar redan.

Kan ni berätta om relationen mellan Leonore och Estelle?

– Det är väldigt härligt att se. Jag och Victoria pratade om det häromdagen . Det är nästan som att de är som systrar fast de är kusiner. De är väldigt nära och har alltid väldigt kul ihop när de träffar varandra. Jag och Victoria försöker att så fort jag är i Sverige låta dem träffas så mycket som möjligt. En kusinrelation är väldigt speciell. Det är som en bästa vän som ändå är familj. Det är något unikt med en nära kusin vilket vi uppmuntrar.

Ni har ju blivit faster också? Hur känns det?

– Väldigt roligt! Jättekul!

Kungaparet firar snart 40 år som gifta. Ser ni fram emot att fira det?

– Tyvärr är vi inte hemma då. Det blir gratulationer per telefon.

Av: Liv Sander.

Bilder: Ibl.

Annons