Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine lanserar mobilapp

19 sep, 2016, 12:34
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Prinsessan Madeleine tar sitt arbete för utsatta barn ett steg längre. I helgen lanserade hon en helt ny mobilapplikation som ska förhindra att barn utsätts för övergrepp.
Annons

Prinsessan Madeleines blixtvisit i New York blev en stor succé. Hon var tillbaka i sin före detta hemstad för ett högnivåmöte i FN för att för vara med vid en glittrande insamlingsgala till förmån för Childhood. Men på Madeleines agenda stod också lanseringen av en helt ny mobilapplikation.

Appen heter Stewards of Children Prevention Toolkit och i en introduktionsfilm ber prinsessan Madeleine alla vuxna att hålla ett vakande öga över barn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag är prinsessan Madeleine av Sverige, mamma till två, och jag är övertygad om att vi alla måste hjälpa till för att skydda barn från att bli sexuellt utnyttjande och utsatta, säger hon bland annat.

Appen har skapats av World Childhood Foundation tillsammans med organisationen Darkness to light och Ericsson.

– Den är som en snabbkurs till föräldrar och andra vuxna i barns närhet som undrar vad man kan göra. Det är både preventivt, hur man kan förhindra att något sker och vad man kan göra om man ser något. Man kanske ser tecken men vet inte riktigt på vad, då kan man gå in på appen och så finns det snabba steg – hur man ska reagera och vem man ska höra av sig till, säger prinsessan Madeleine till Expressen.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

 

 

Annons