Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine ska snart resa till Kina

27 okt, 2011, 14:13
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Efter att prinsessan Madeleine i nästa vecka representerat kungahuset med sin svåger bär det av på en ny resa. I mitten av november åker hon till Kina för Childhood.

Som handläggare och ansvarig för Childhood foundations projekt i Kina ska prinsessan Madeleine åka till landet på projektresa mellan den 11 och 16 november. Anna de Geer, Ställföreträdande generalsekreterare på Childhood foundation, berättar att prinsessan kommer att resa till Shanghai och Changchun för att därefteråka vidare till Mongoliet.

Annons

Dålig start i livet

I området stödjer de organisationen Half the sky, som arbetar för att hjälpa barnhem att ge barnen stöd att utvecklas till de personer de har potential att bli, eftersom ett liv på barnhem i Kina annars kan ge barnen en dålig start i livet.

Enligt Anna de Geer är det prinsessan som ansvarar för arbetet med projektet i Kina. Hon sköter den dagliga kontakten med dem och kontrollerar de skriftliga och ekonomiska rapporterna de skickar in fyra gånger per år.

Annons

Fungerar i praktiken

Därför är det självklart att just prinsessan Madeleine åker till området. Enligt Anna är det viktigt för handläggarna att få se om modellen som organisationen arbetar efter fungerar i landets alla regioner och att det inte bara ser bra ut på pappret utan även fungerar i praktiken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Är det annorlunda att resa med en prinsessa på projektresa jämfört med andra handläggare på Childhood, och hur har prinsessan klarat av sin tid på Childhood?

Vi återkommer senare ned ett större reportage om detta i Svensk Damtidning.

Av Margareta Heed

Foto: All Over press och Stella Pictures

Läs även:

Nordisk galamiddag i New York – med dans››

Prins Daniel ville ha Madeleines hjälp››

Madeleines vänskap med Sofia uppmärksammas utomlands››

Annons