Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleine skriver debattartikel i världskänd tidning

03 okt, 2016, 10:37
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine är inte bara prinsessa. Nu kan hon titulera sig artikelförfattare också.
Annons
Madeleine-4

Det var i förra veckan, närmare bestämt den 29 september, som prinsessan Madeleine fick en artikel publicerad i prestigetidningen Time Magazine.

“Interested in learning why I am working to end child sexual abuse? Please read my article in TIME Magazine”, skrev hon på sin Facebook-sida.

Prinsessan Madeleine, som i flera år jobbat med utsatta barn, för barns rättigheter, genom organisationen Childhood, tar nu nästa steg. Nu kan hon titulera sig både artikelförfattare och debattör.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi vet att barn som utsätts för sexuella övergrepp löper en större risk för att senare i livet drabbas av psykisk ohälsa och ångestsyndrom, inklusive depression och självmordstankar. De samhälleliga och ekonomiska konsekvenserna av att inte ta itu med problemen, eller att förebygga sexuella övergrepp mot barn är allvarligt, skriver Madeleine.

Hon fortsätter, och blir personlig:

– År 1999 beslöt min mor att använda sin röst för att tala om barns rättigheter och grundade World Childhood Foundation, som sedan har finansierat mer än 1000 projekt i 20 länder. Jag har alltid beundrat min mors mod och syftar till att fortsätta hennes arbete i kampen mot sexuella övergrepp mot barn. Nu, som mor till två, jag är ännu mer fast besluten att hjälpa till att skapa en värld fri från sexuella övergrepp.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons