Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleines barn – detaljerna om när Leonore, Nicolas och Adrienne kom till världen

13 sep, 2024, 11:55
author Emma Castman
Emma Castman
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med Nicolas och Leonore
Vi på Svensk Damtidning vet att ni kan det mesta om den svenska kungafamiljen. Men visst skadar det inte att bli påmind då och då? I denna artikel djupdyker vi i hur det gick till när prinsessan Madeleine och Chris O'Neill underbara barn, Leonore, Nicolas och Adrienne, kom till världen.
Annons
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

2010 var året då prinsessan Madeleine och Chris O’Neills kärlekssaga tog avstamp. Det var efter Jonas Bergströms otrohet och deras brutna förlovning som prinsessan valde att packa väskorna och flytta till staden som aldrig sover, New York, – och väl där mötte hon finansmannen Chris genom gemensamma vänner.

Chris har sagt att han blev kär i Madeleine vid första ögonkastet, men för henne tog det lite längre tid att öppna upp sig. I januari 2011 blev förhållande känt för allmänheten och det nykära paret blev vida omskrivna i svensk media. Hösten 2012 gick de ut med att de förlovat sig och ett knappt år senare, närmare bestämt den 8 juni 2013, ringde kyrkklockorna i Slottskyrkan i Stockholm, och prinsessan Madeleine och Chris O’Neill blev äkta makar.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill när de gifte sig 2013.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kysser varandra efter vigselceremonin i Slottskyrkan 2013. BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT

Sedan dess har familjen växt ytterligare, och i dag har Madeleine och Chris tre härliga barn tillsammans!

Annons

Prinsessan Leonore och prins Nicolas är pseudotvillingar

Redan året efter det pampiga bröllopet föddes parets första barn, prinsessan Leonore. Året därpå kom prins Nicolas till världen – och 2018 välkomnades prinsessan Adrienne till familjen. Prinsessan Leonore och prins Nicolas är så kallade pseudotvillingar, då det är mindre än 18 månader mellan syskonen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tillsammans med Leonore, Nicolas och Adrienne
Hela familjen samlad! Fotot är taget i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland 2024. Jonas Ekströmer/TT

Men trots att det inte skiljer många månader mellan Leonore och Nicolas är de faktiskt inte födda i samma land. När Madeleine och Chris första barn kom till världen valde de att föda i New York, där de då var bosatta. Beslutet om att föda i USA offentliggjordes via ett pressmeddelande, där Hovets dåvarande tillförordnade presschef uttalade sig.

– Prinsessan och Christopher O'Neill bor för närvarande i New York och därför känns det naturligt för dem och de har talat med kungen och drottningen och de har kommit överens om att det här får bli staden för födseln, meddelade Annika Sönnerberg.

Annons

Prins Nicolas och prinsessan Adrienne däremot, de är födda i Sverige. Nedan följer mer detaljerad information om Madeleines förlossningar med respektive barn!

Prinsessan Leonore

Födelsedatum och tid: Prinsessan Leonore föddes den 20 februari 2014, klockan 04:41.

Födelseplats: New York, USA. Närmare bestämt på New York Presbyterian Weill Cornell Medical Center.

Längd och vikt: Leonore var 50 centimeter lång vid födseln och vägde 3 150 gram.

Så gick förlossningen: Dagen efter förlossning mötte Chris O'Neill pressen. Han förklarade att allt tagit ganska lång tid, och att han var väldigt stolt över sin fru. O'Neill avslöjade också att det var han som fick klippa navelsträngen.

– Det har varit en lång dag med mycket känslor. Vi är bara så tacksamma, sa han när han talade med pressen.

Prinsessan Leonore
Prinsessan Leonore under dopgudstjänsten för sin lillasyster, prinsessan Adrienne. Jonas Ekströmer/TT

Prins Nicolas

Födelsedatum och tid: Prins Nicolas föddes den 15 juni 2015. klockan 13:45.

Födelseplats: Danderyds sjukhus i Stockholm.

Annons

Längd och vikt: Prins Nicolas var något kortare än Leonore vid födseln, närmare bestämt en centimeter. Han var 49 centimeter lång och vägde 3 080 gram.

Så gick förlossningen: Samma dag som förlossningen ägt rum hölls en pressträff med anledningen av de kungliga nyheterna, och där medverkade bland annat barnmorskan Anna Ståhl och överläkaren Sophia Brismar. Enligt dem gick förlossningen strålande bra och var komplikationsfri.

– Förlossningen gick lugnt till och gick bra på alla sätt, hon kom in 06.00 och födde 13.45, säger Anna Ståhl.

De berättade också att prinsessan Madeleine födde själv, helt naturligt.

Prins Nicolas och prinsessan Madeleine
Prins Nicolas på utflykt tillsammans med mamma Madeleine. Patrick Trägårdh/TT

Prinsessan Adrienne

Födelsedatum och tid: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills tredje barn, prinsessan Adrienne, kom till världen fredagen den 9 mars 2018, klockan 00.41.

Annons

Födelseplats: Precis som sin storebror föddes prinsessan Adrienne på Danderyds sjukhus i Stockholm.

Längd och vikt: Vid födseln var Adrienne 50 cm lång och vägde 3 465 gram.

Så gick förlossningen: Hovets informationschef berättade att prinsessparet åkt in till Danderyds sjukhus under torsdagskvällen och att förlossningen hade gått relativt fort. Hon berättade också att det var en naturlig förlossning utan komplikationer.

Chris O'Neill var med under hela förlossningen och uttalade sig efteråt i ett pressmeddelande.

"Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster".

Prinsessan Adrienne
Fina Adrienne på kusin Julians dop. Jonas Ekströmer/TT

Madeleines fina ord om barnen

Från en första dejt i New York till att gifta sig och bli trebarnsföräldrar – på bara åtta år. Ja, Madeleine och Chris har hunnit med en hel del, och det är fint att se familjen tillsammans.

Annons

På Instagram delar prinsessan Madeleine titt som tätt med sig av familjens vardag, och där beskriver hon också kärleksfullt sina barns unika egenskaper. I samband med Adriennes födelsedag i mars i år skrev prinsessan till exempel så här:

”Grattis på födelsedagen till vår söta flicka som nu fyller 6 år! Du är snäll och kärleksfull och alltid redo att ge dina föräldrar en hjälpande hand! Vi älskar dig.”

Leonore har hon tidigare beskrivit som äventyrlig, och Nicolas som rolig och snäll.

Så blir familjens nya liv i Sverige

Under årens gång har familjen varit bosatta både i New York, London och Florida – för att slutligen landa i Sverige och Stockholm dit de flyttade sommaren 2024. I dag bor alltså Leonore, Nicolas och Adrienne nära sina kusiner, som alla ligger nära varandra i ålder och sägs leka väldigt bra tillsammans.

Familjen är bosatta i en lägenhet i Hovstallet, precis intill Strandvägen i Stockholm. Bostaden var tidigare en femrummare men har nu slagits ihop med grannlägenheten och är ombyggd till en sjurummare för att rymma hela familjen.

Vilka skola barnen ska gå på vill Hovet inte gå ut med, då det är "privat", men innan flytten hem till Sverige besökte prinsessan Madeleine Campus Manilla, samma skola som prinsessan Estelle och prins Oscar går på.

Foto: TT

Annons