Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Madeleines sorg – lämnar allt för att vara med familjen

20 sep, 2024, 04:00
Prinsessan Madeleine lämnar familjen för att sörja.
Annons

Vår kungafamilj har sorg. Detta efter att drottning Silvia förlorat sin älskade svägerska Charlotte, i helgen.

Hon var gift med Silvias bror, kungabarnens morbror, Ralf Sommerlath. På fredag äger begravningen rum, och hela familjen åker dit.

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Kungabarnens sorg efter dödsfallet

Charlotte, eller "Charly" som hon kallades, bortgång har tagit hårt på kungafamiljen. Hon och Ralf har varit ett par i över 60 år, och Charlotte har varit en självklar och uppskattad del av familjen i alla år. Charlotte och Ralf har såklart varit med när kungabarnen firat milstolpar som bröllop och dop, och för barnen betyder det mycket att ha dem i sitt liv.

Annons
Charlotte och Ralf under prinsparets bröllop.
Charlotte och Ralf under prinsparets bröllop. Karin Törnblom/TT
Charlotte och Ralf Sommerlath i armkrok på prinsessan Estelles dop.
Charlotte och Ralf Sommerlath i armkrok på prinsessan Estelles dop. Charles Hammarsten/TT

Hovet lät meddela för Svensk Damtidning att Charlotte avled i helgen, och att kungaparet och kungabarnen alla kommer närvara vid begravningen. För prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip är Charlottes bortgång en enorm sorg, och de har rensat schemat för att kunna sörja med familjen.

Annons
Kronprinsessa Victoria omgärdad av prinsessan Desirée, Ralf Sommerlath, drottning Beatrix av Holland och konfirmationspräst Hans Rhodin i samband med kronprinsessans konfirmation i Räpplinge kyrka på Öland 27:e juni, 1992
En stolt morbror Ralf var på plats när Victoria konfirmerade sig 1992. Stefan Lindblom / TT /
Annons

Drottning Silvias starka band till brodern Ralf

Ralf är den enda av Silvias bröder som ännu är vid liv, och syskonen har ett oerhört starkt band. De har gått igenom mycket tufft, bortgången av deras två bröder och föräldrar.

Ralf och Charlotte har gjort kungafamiljen sällskap på Öland flera somrar, och Silvia reser ner till Belgien där han bor så ofta som hon kan för att hälsa på.

Drottning Silvia med sin bror Ralf de Toledo Sommerlath Kungafamiljen på Lalehs konsert i Borgholms slottsruin 2019
Drottning Silvia med sin bror Ralf i Borgholm 2019. Alex Ljungdahl / EXP / TT

Nu stöttar Silvia sin älskade bror i sorgen de delar, och bara dagar efter dödsfallet – och dagar innan begravningen – håller Silvia masken och utför sitt planerade arbete i Berlin. Ja, som brodern Jörg Sommerlath sa till den tyska tidningen Die Welt en tid innan han dog:

– Vår brasilianska mor lärde oss att ha en positiv inställning vad som än händer. I vår familj beklagar vi oss inte.

Foto: TT

Annons