Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Prinsessan Madeleines tydliga markering – därifrån kommer klänningen

14 jul, 2024, 14:56
Johanna Lejon
Prinsessan Madeleine satsar på internationell design under årets Victoriadag. Se sessans tydliga klädmarkering.
Annons

I år var det full uppställning från den svenska kungafamiljen på Victoriadagen. Alla ville fira kronprinsessans 47-årsdag. Och hela familjen var med redan på Solliden, vilken trevlig (men otippad!) överraskning.

Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!Brand logo
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!

I vanlig ordning startade firandet, privat, med frukost på sängen och sång från familjen och därefter, mot eftermiddagen, blev det sånghyllning på gruset utanför det vitrappade kungliga sommarslottet innan kortegefärden genom Borgholm gick av stapeln. Födelsedagskvällen avslutas med konsert vid slottsruinen ett stenkast från vackra Alvaret, Victorias favoritplats på jorden.

Prinsessan Madeleine satsade på en sommarklänning i linne på Victoriadagen 2024.Jonas Ekströmer/TT

Konserten sänds, i vanlig ordning, på SVT och i år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden i världsklass. Man ska, bland annat, få lyssna till Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato. Musiken framförs under ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är och var, för sjätte gången i rad, Yvette Hermundstad.

Annons

Under kvällen uppmärksammades inte bara underhållningen. Också kungafamiljens kläder stod i fokus. Så, vad bar då den kungliga familjen. Svensk Damtidning vet!

Victoria valde, som vi tidigare berättat, internationell design. Så gjorde också lillasyster Madeleine

Det bar prinsessan Madeleine på Victoriadagen 2024

Medan Victoria satsade på en klänning från Saloni valde prinsessan Madeleine en klänning i linne, också den blommig, precis som Victorias. Klänningen kommer från Agua by Agua Bendita och kostar, hos Net a porter, 8 954 kronor. Modellen går under namnet Nispero Oasis embellished floral-print linen midi dress och är grön och rosa på cremevit botten.

Att Victoria och Madeleine väljer klänningar i samma prisklass är en smula förvånande. Madeleine brukar, i regel, välja betydligt dyrare plagg än Victoria. Att hon nu satsar på en klänning som kostar närapå exakt lika mycket som sin systers blåsa är därmed en tydlig markering. Notera också att Madeleine, precis som Victoria, satsar på wedges från Valentino.

Elaine Eksvärd, retorikexpert, har en teori kring Madeleines klädval.

– Man tar väl seden dit man kommer. I USA har hon burit väldigt mycket dyra plagg och där är det en helt annan statusmarkör och kulturell skillnad. Sen ska man väl inte ”outshinea” huvudpersonen, säger hon till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons