Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Maries oväntade val - medverkar i ny film

11 okt, 2017, 11:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Prinsessan tar plats på vita duken.
Annons

Autism är ett ämne som ligger prinsessan Marie väldigt varmt om hjärtat. Hon har tidigare engagerat sig mycket i frågan, som också berör henne på ett personligt plan eftersom hon har en brorson som diagnostiserats med autism.

– Det är min styvbrors son, min brorson som det handlar om, det har varit och är fortfarande väldigt närvarande och det har varit svårt för dem, sa prinsessan under konferensen Annual World Focus on Autism i New York för en tid sedan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu tar prinsessan, som också är beskyddare av den danska landsföreningen Autisme, dessutom sitt arbete till en ny nivå. För att människor ska få en bättre förståelse för autism ska hon, lit oväntat, medverka i en ny film om ämnet. Prinsessan har precis spelat in en 30 minuter lång film om nya digitala lösningar för dem som lider av autism.

– Filmen blev riktigt bra, den visar tydligt hur viktigt det är för människor med autism att kunna bruka digitala verktyg för att på så sätt få en bättre vardag, säger Marie till BilledBladet.

Foto: IBL

Annons