Prinsessan Marie på kulinarisk festival
Prinsessan Marie fick smaka ångade musslor på matfestivalen i Köpenhamn.
Det var ett synnerligen välformulerat tal, som prinsessan Marie höll i samband med invigningen av Köpenhamns matfestivalen.
– För 10-15 år sedan började en gastronomisk revolution i Köpenhamn, som har spridit sig över hela landet, ja hela Skandinavien, berättade prinsessan,och syftande på superkocken René Redzepi och hans berömda restaurang Noma.
Det skandinaviska och danska matlandskapet har förändras snabbt.
– Köpenhamn kallas för en av de viktigaste gastronomiska städerna i världen, sade prinsessan Marie, som såg fram emot goda kulinariska upplevelser.
– Bon aptit, avslutade en solbränd och elegant prinsessan Marie innan hon satte sig till bords längs kajen vid Nordre Toldbod.
Där hade hon fantastisk utsikt över drottningens fartyg Dannebrog.
Tillsammans med de andra gästerna bjöds prinsessan Marie på ångade musslor med sås och grönsaker.
Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press