Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Prinsessan Märtha Louises drama med svärmor: ”Försöker skrämma till tystnad”

24 jul, 2024, 09:00
Albin Bramstedt
Märtha Louise.
Den norska prinsessans bröllop sker i slutet av augusti.NTB
Nu avslöjas det att norska prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett skickat ett hotbrev – till fästmannens mor Veruschka Urquhart.
Annons
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”Brand logo
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Den norska prinsessan Märtha Louise och den okonventionelle shamanen Durek Verrett förväntas genomföra sitt bröllop i augusti.

Men paret har under sin tid ihop förföljts av kontroverser. Nyligen lanserade de en ny gin, vars etikett hade deras namn inprintat. Detta, alltså deras inprintade namn, är inte lagligt om personerna i fråga inte varit med och utvecklat produkten.

Märtha Louise.
Märtha Louise har omvärvats av kontroverser.Andreas Fadum / TT

Händelsen blev hett omskriven. Men trots att detta skedde för knappt en vecka sedan har det redan börjat brinna runt prinsessan och hennes shaman, igen.

Annons

Den här gången handlar det om fästmannens mor – Veruschka Urquhart, 81.

"Fortsätter att göra ärekränkande uttalanden"

Den norska tidningen Se och Hör rapporterar om ett hot om stämning som skickats till shamanens mamma Veruschka Urquhart. Avsändare? Durek Verretts advokat, Richard Gora.

I brevet går det att läsa, enligt norska Se och Hör:

”Vi har fått höra att ni har gjort och fortsätter att göra ärekränkande, nedsättande, falska och provocerande uttalanden som skadar Shaman Dureks goda namn och rykte. Shaman Durek förnekar kategoriskt alla uttalanden”.

Märtha Louise och Durek Verrett.
Paret verkar ha klivit rejält i klaveret.Geir Olsen

Detta kommer efter ett långt och infekterat bråk mellan Durek, Veruschka och Märtha Louise. Allt började i påskas förra året när mamman dök upp i en intervju med Se og Hør, där hon berättade att hon inte hade kunnat träffa sin sons fästmö än – trots att Märtha och Durek tillbringat julen i New York.

Annons

Hon avslöjade att hennes son hade brutit kontakten med henne. Detta, samt faktumet att hon ifrågasatt sonens val att bli shaman, ligger till grund för brevet.

"Han jobbar mot världen"

Mamma Veruschka har till följd av detta inte bjudits in till sonens bröllop.

Trots att shamanens mor själv alltid sysslat med andlighet och spiritualitet tog hon avstånd från sonens shaman-väg i livet.

– Han ville att jag skulle kompromissa med mina principer och min moral och gå med i deras lag. Men han jobbar inte för världen, han jobbar mot världen, sa hon i mars förra året.

Norska Se och Hör har varit i kontakt med flera experter om Dureks och prinsessans brev. Här är flera kritiska mot greppet. Som advokat Wessel-Aas skriver till tidningen:

– Att hota sin mamma eller andra med rättsliga åtgärder när de försöker korrigera bilden han själv målat upp kan i ett sådant sammanhang snarare framstå som ett försök att skrämma någon till tystnad, än som ett verkligt hot, skriver advokat Wessel-Aas.

Annons