Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia diskuterade näthat

26 feb, 2016, 13:29
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-hovet

Precis som vi tidigare berättat har Sofia varit ute på uppdrag under dagen. Prinsessan Sofia träffade Mårten Schultz, som är professor i civilrätt vid Stockholms universitet, och Ängla Eklund, vd på Juridikinstitutet. Under mötet som ägde rum på Kungliga slottet diskuterades näthat ur ett juridiskt perspektiv. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är bägge engagerade i frågor som näthat och mobbing och genom “Prinsparets stiftelse”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mårten Schultz grundade 2013 Juridikinstitutet som bland annat ger juridisk vägledning till personer som blivit utsatta för näthat. Idag är han institutets ordförande och Ängla Eklund är vd och driver den operativa verksamheten. Prinsparet vill på olika sätt motverka mobbning. De menar att barn och unga ska ha rätt och möjlighet att få vara sig själva. Arbetet riktar in sig på att motverka näthat och sprida kunskap om dyslexi.

Foto: Kungahuset.se

 

Annons