Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia gravid – hennes ärliga ord: "Visste att det skulle bli tufft"

04 sep, 2024, 16:00
Prinsessan Sofia
Mikael Fritzon/TT
Prinsessan Sofia berättar öppenhjärtigt om den tuffa tiden.
Annons

I måndags kom beskedet som spred en glädjeyra över hela landet. Prinsessan Sofia är gravid igen!

EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckanBrand logo
EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckan

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn", skrev hovet i sitt pressmeddelande.

Prinsessan Sofia gravid – här är hennes ärliga ord

Prinsessan Sofia
Sofia strålar! Mikael Fritzon/TT

Nu vill alla prata om Carl Philip och Sofia! TV4 har ridit på vågen genom att publicera ett klipp ur dokumentären Prinsessan Sofia – Project Playground på sin officiella Facebook-sidan. Dokumentären skildrar Sofias idoga arbete med välgörenhetsorganisationen Project Playground, som har som mål att bygga lekplatser åt barn i utsatta områden.

Annons

Men Sofia pratar även om hur hon hemsökts av spöken från förr. Många kritiker har dragit upp hennes gamla liv som modell och dokusåpastjärna – på ett orättvist sätt, menar Sofia.

– Vi visste att det skulle bli tungt men jag hade inte förstått vidden. Det var väldigt många år av spekulationer om vem jag var och mina ambitioner och mina syften och det var himla tufft, säger Sofia.

Carl Philip vittnar om en känsla av maktlöshet.

– Att stå bredvid och inte kunna göra nåt. Jag kan ju självklart stötta men man blir ganska handfallen. Man kan inte göra det mot alla och berätta, säger prinsen i dokumentären.

"Skapade oro i Sofias relation"

Kritikerna kom även inifrån kungafamiljen. Det skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i boken "Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung".

"Det skapade oro i deras relation och även flera bråk. Stundtals var det så dåligt att de valde att göra kortare pauser i förhållandet. Carl Philip insåg att han var tvungen att få familjen att förstå att det här var hans livs kärlek", skriver Johan T.

"Att lillasyster Madeleine var negativ kunde han leva med, men det var värre att mamma Silvia och pappa kungen hade en så ljum inställning gentemot Sofia".

Annons