Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia hyllas utomlands – för trendiga plagget

19 okt, 2024, 05:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Prinsessan uppmärksammas för sin stil utomlands...
Annons

Under sina nio år som kunglighet har prinsessan Sofia flera gånger om hyllats för sin stil. Hon har ofta burit plagg från svenska eller nordiska designers. På sin första Nobelfest 2014, bara några månader efter förlovningen med prins Carl Philip, bar Sofia en klänning som skapats av den svenska designern Ida Sjöstedt.

Gravida Sofia strålar – på viktiga solouppdraget!Brand logo
Gravida Sofia strålar – på viktiga solouppdraget!

När Sofia gifte sig med prins Carl Philip 2015 blev hon prinsessan Sofia. under vigseln i Slottskyrkan i Stockholm var allas blickar på Sofia – men också hennes brudklänning. Det spekulerades länge vem som skulle designa hennes klänning för det speciella tillfället – och när hon klev in i kyrkan stod det klart att det återigen var Ida Sjöstedt som stod bakom klänningen.

Annons

Men det är inte bara Ida Sjöstedt som fått ära att bäras av prinsessan Sofia. Även modeskapare som Ida Lanto och märken som Dagmar verkar vara populära hos prinsessan.

Sofia har också gått utanför Sveriges gränser när det kommer till mode. På förra årets Nobelfest bar hon en svart klänning från det finska märket Andiata.

Prinsessan Sofia hyllas

Nu hyllas prinsessan Sofia för sin stil – i Storbritannien!

Det handlar om den senaste trenden inom modevärlden, nämligen pennkjolen. I Daily Mail listas flera kungligheter runt om i Europa som anammat trenden, bland annat prinsessan Kate och Meghan Markle. En specifik kjol som nämns är en ljusblå pennkjol från märket Hugo Boss i modellen Vrima – och här dyker Sofia upp!

Annons
Prinsessan Sofia hyllas för sin ljusblå kjol. Fredrik Sandberg/TT

"Den bältade 'Vrima'-kjolen i ljusblått har burits av drottning Letizia, prinsessan Sofia av Sverige och drottning Mary av Danmark, vilket förstärker det amerikanska varumärkets globala attraktionskraft." skriver dem.

Prinsessan Sofia bar kjolen under ett statsbesök i Italien 2018. Julen 2019 bar hon en liknande kjol fast i rosa under ett besök i Gustav Vasa kyrka i Stockholm.

Annons