Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia i ny intervju om platsen som alltid har en speciell plats i hjärtat: Där laddar jag batterierna

28 sep, 2016, 12:00
AvJohanna Lejon
I en ny intervju med Svensk Damtidning berättar prinsessan Sofia hur hon bäst laddar batterierna.
Annons
Princess Sofia at  Sven-Harrys Art Museum

I samband med gårdagens Porfyr-utställning, efter en snabb rundvandring bland de fantastiska föremålen, på Sven-Harrys konstmuseum gav Sofia pressen en kort intervju om utställningen.

Hur var utställningen?

–  Helt fantastisk! Som jag nämnde tidigare så har ju Älvdalen en speciell plats i mitt hjärta eftersom jag är därifrån och är uppvuxen där.

I prinsessans tal nämnde prinsessan just Carl Philips släkting Karl IV Johan och hans koppling till porfyren. Var det ödet att vi skulle få en prinsessa från Älvdalen?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, kanske var det det, eller hur. Det vet man givetvis inte men ibland känns det så. Det kanske var menat.

Hur känner Sofia inför besöket i Dalarna på fredag?

– Det ska också bli väldigt spännande! Vi ska inviga en bänk där som vi fick i samband med vårt bröllop. Det ska bli jättetrevligt.

Annons

Hur känner prinsessan när hon är här, med all koppling till Älvdalen. Längtar prinsessan hem?

– Ja, man har väl alltid en hemlängtan hem till bygden. Jag känner igen många här, det är många älvdalingar här på plats. Jag känner mig som att jag är i ett bra sällskap.

Hur ofta är prinsessan hemma i Älvdalen?

– Det är svårt att säga… Så ofta jag har möjlighet! Det är en plats för mig att ladda batterierna och bara vara hemma. Som för vem som helst som är uppvuxen på ett ställe där man inte bor i dag.

Blir det ett besök hos släkt och vänner på fredag?

– Givetvis, man måste passa på!

Av: Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures.

Annons