Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia i tårar efter händelsen med Carl Philip – gråter fast alla tittar

05 sep, 2024, 19:00
Prinsessan Sofia
Sofia och Carl Philip har betat av två intensiva dagar i Värmland, vilket på flera sätt för tankarna till en annan resa – där prinsessan inte kunde hålla tillbaka tårarna.
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har precis avslutat sitt två dagar långa besök i Värmland, som blev en intensiv historia.

Ja, de totalt elva programpunkterna var fullspäckade med matnyttig information, kultur och spännande möten, från morgon till eftermiddag.

Allt medan en stor lycka vilade över prinsparet – de har ju alldeles nyss berättat att Sofia är gravid, och att tillskottet kommer i februari.

Något som osökt för tankarna till en annan resa, för åtta år sedan. Även då var Sofia nämligen gravid, dock utan att allmänheten visste om det. Och det var också då prinsessan inte kunde hålla tillbaka tårarna...

Annons

Sanningen bakom Sofias tårar

Vi pratar om Sofias första officiella besök i Älvdalen, som ägde rum bara några månader efter att Sofia gift sig med Carl Philip och blivit prinsessa.

Året var alltså 2015 och det var tydligt från start att resan betydde mycket för Sofia. Hon är ju uppvuxen i Älvdalen och känslorna låg uppenbart och puttrade under ytan.

Ja, redan när Sofia klev ur hovets säkerhetsbil blev det synligt. När prinsessan såg den stora folksamlingen som var där för att möta henne mumlade hon för sig själv:

– Jag var osäker på om några skulle komma...

Och det blev mer än "några". Sofia togs emot av en ordentlig trupp älvdalsbor, och när hon träffade sina gamla förskolepedagoger, familjevänner, lärare rann det över – hon började gråta.

Prinsessan Sofia ser rörd ut medan hon håller handen med prins Carl Philip
Det blev känslosamt för prinsessan Sofia i Älvdalen. Foto:Pontus Lundahl/TT

Under besöket satte prinsessan även ord på sina känslor:

Annons

– Dalarna har en väldigt viktig plats i mitt hjärta och speciellt Älvdalen. Här spenderade jag de år som till stor del har format mig som person.

Sofias beslut att berätta om graviditeten

Och här var prinsessan alltså i hemlighet gravid. Något hovet skulle annonsera först efter resan.

Spola fram åtta år och prinsparet har valt en annan väg. Den här gången berättade de om graviditeten precis innan Värmlands-resan – vilket på många sätt förklarar den lyckan vi ser från prinsparet under besöket:

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia går bredvid varandra och ler
En glad prins Carl Philip och prinsessa Sofia besöker Volvo CE i Arvika. Foto:Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Sofia ler och drar sig i håret
Prinsparet strålar när de tar del av ett musikaliskt scenframträdande av Musikhögskolan Ingesund i Rackstadmuseets trädgård i Arvika. Foto:Fredrik Sandberg/TT
Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip håller varandra i handen
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kan inte låta bli att hålla hand när de besöker Morokuliens infocenter för samtal om gränsfrågor och gränssamarbete mellan Sverige och Norge. Foto:Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons