Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Prinsessan Sofia bor med Chris – kungens lösning på problemet

20 jul, 2024, 11:00
Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Sofia och prinsessmaken Chris O'Neill – nu sambor. Det är kungens finurliga lösning på bostadsproblemet.
Annons
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & VictoriaBrand logo
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & Victoria

Den kungliga semestern är igång vilket i vanlig ordning innebär sommarstök på Solliden för våra kungligheter.

Här kan kungafamiljen verkligen pusta ut på riktigt, omgivna av grönska och nära till havet – och så kan de njuta av varandras underbara sällskap förstås.

Och just boendesituationen på Solliden är faktiskt rätt intressant. Här blir oväntade personer sambor – som prinsessan Sofia och Chris O'Neill.

Därför bor Sofia och Chris med varandra

Kungafamiljen är nu för tiden en stor skara där kungaparet har totalt åtta barnbarn, och de ska finnas husrum för fyra familjer.

Annons

Kungaparet är faktiskt de enda som bor på självaste slottet. Kronprinsessfamiljen hittar man numera i Villa Skönvik, bara några meter från Kalmarsund.

Men för prinsparet och prinsessparet gäller det att bo tillsammans, vilket innebär att prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och de totalt sex barn de har mellan sig alla flyttar ihop!

Samtidigt går det ingen nöd på sällskapet. Kavaljershuset, där de alla huserar, är på 500 kvadrat och har två kök – vilket såklart underlättar logistiken.

Kavaljershuset
Här bor prinsfamiljen och prinsessfamiljen tillsammans under somrarna på Solliden. Foto:TT

Och även om man kan tänka sig att det i stunder kan bli mycket för de vuxna kungligheterna med så många små under ett och samma tak vägs det såklart upp av glädjen över att få umgås.

Annons

Ja, inte minst eftersom prinsessfamiljen bott i Florida i så många år - fram till nu - vilket gjort somrarna på Solliden till det tillfälle då de kunnat ta igen missad tid.

Sofia och Chris – gamla vänner

Och några som kommer väldigt bra överens, det är prinsessan Sofia och Chris O'Neill. De har faktiskt inte bara gift sig med varsitt kungligt syskon utan har även umgåtts i New York i början av 00-talet, innan de träffade sina respektive.

Chris O'Neill, prinsessan Sofia och prins Julian poserar för en bild
På Victoriadagen fick vi se Chris O'Neill och prinsessan Sofia med varandra – förutom att vara ingifta i samma släkt är de riktigt goda vänner!TT

Och umgås, det får de även göra nu på Solliden i sitt gemensamma semesterparadis – och gemensamma hus!

Foto: TT

Annons