Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har separata hem – gemensamma beslutet

21 jul, 2024, 17:00
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip stormtrivs i hemmet på Villa Solbacken, men det finns mer till historien...
Annons
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!Brand logo
Gulliga ögonblicket mellan Gabriel och Julian – charmar alla!

Sedan 2017 bor prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm – där de stormtrivs.

Ja, här - omgivna av grönska - har prinsfamiljen en egen oas som de håller mycket privat. Men vi vet att hemmet skänker prinsparet stor glädje.

Här växer ju deras tre småprinsar upp, prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7, och prins Julian, 3. Men det är faktiskt inte det enda huset familjen har till sitt förfogande...

Prins Carl Philips och Sofias olika hem

Nej, prins Carl Philip och prinsessan Sofia har totalt sex separata hem med stor spännvid – ett av de ligger inte ens i Sverige!

I detta nu befinner sig prinsfamiljen i ett av husen de har tillgång till, Kavaljershuset, som bara ligger ett stenkast från Solliden slott.

Annons

Det här är prinsfamiljens sommarresidens när de befinner sig på Öland och delas med prinsessfamiljen – så just nu har Sofia och Carl Philip totalt sex barn under sitt tak!

Lugnare är det när prinsparet befinner sig i sitt fritidshus i värmländska Sunne, eller på deras privata lantställe Ökenäs i Sörmland.

Och sedan i fjol har Sofia, Carl Philip och barnen faktiskt ytterligare - mer spartanskt - alternativ. Fäboden i Dalarna, som vid köpet varken hade el eller indraget vatten, och utedass på tomten.

Men det hemmet saknar i bekvämlighet kompenseras av sentimentalt värde. Sofia är ju uppvuxen i Älvdalen och fäboden ligger bara några kilometer ifrån mamma Marie och pappa Eriks hus i Kåtilla, där Sofia tillbringade sina barnår.

Prinsparets röda fäbod
Prinsparets senaste bostads-tillskott – fäboden i Älvdalen.

Prinsessan Sofias lägenhet – i Kapstaden

Så prinsparet har sett till att täcka olika delar av Sverige med sina hem. Och även utomlands har de ett eget boende dit de kan fly, närmare bestämt lägenheten i Kapstaden i Sydafrika.

Lägenheten köpte Sofia 2014 och sedan dess har det varit hennes privata bas när hon besöker välgörenhetsstiftelsen Project Playground och dess verksamhet i kåkstäderna utanför Kapstaden – en perfekt lösning med andra ord.

Så det går ingen nöd på prinsparet när det kommer till boende, tänk att ha totalt sex separata hem!

Foto: TT

Annons