Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia stoppas bara dagar innan årets stora fest – får skarpt förbud

29 aug, 2024, 12:00
Prinsessan Sofia får ett skarpt förbud inför prinsessan Märtha Louise bröllop med Durek Verrett – det här stoppas hon från att göra.
Annons

I helgen går en av de hetaste snackisarna äntligen av stapeln: bröllopet mellan prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett. Och visst blir det svensk kunglig närvaro: både kronprinsessparet och prinsparet åker till Norge för att fira kärleken, kunde Svensk Dam avslöja.

Men inför festligheterna vilar ett tungt förbud över våra svenska prinsessor.

Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!Brand logo
Här stjäl Estelle och Sofia showen på stjärnans konsert!

Kungafamiljens vägran under prinsessbröllopet

Det är inget traditionellt kungligt bröllop som går av stapeln i natursköna Geiranger – nej, Märtha Louise och Durek själva har hintat om att det kommer bli ett "oförglömligt äventyr"!

Geiranger i Norge
Här gifter sig Märtha Louise och Durek på lördag. Cornelius Poppe

Festen kickar igång redan under torsdagen, där gästerna får en chans att bekanta sig med varandra och mingla. Klädkoden? Ja, den klingar kanske inte särskilt kungligt: "sexy and cool".

Annons

Men härligt royal blir det. Hela norska kungafamiljen kommer, och så även delar av vår egna. Grannarna i Danmark skrällar dock – och Mary och Frederik lät meddela att de avstår.

Den norska kungafamiljen håller dock fast i sina principer, trots att bröllopet är okonventionellt. Kändistidningen Hello har köpt fulla rättigheter för att fota och filma – men där satte Mette-Marit och familjen stopp.

Enligt NRK vägrar de låta sig fotas av Hello, såvida inte fler medier får tillträde – och så ser det inte ut att bli. Hur vår svenska kungafamilj resonerat har hovet inte svarat på.

Förbudet för prinsessan Sofia under stora festen

Kraven går dock åt båda hållen. Inför festligheterna har brudparet informerat gästerna om klädkod – och till vigseln finns ett strikt förbud.

Klädkoden är balklänning – men norska Se och Hör avslöjar att gästerna starkt uppmanats att inte bära vita, helsvarta, helt rosa eller någon form av guldklänningar.

Här gäller det alltså Sofia och Victoria är riktigt noggranna när de packar inför bröllopet – här vill man bara inte råka göra fel.

Foto: TT

Annons