Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia varnad efter bilderna – hårda tillsägelsen

01 okt, 2024, 12:08
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
TT
Prinsessan Sofia har blivit varnad efter bilderna.
Annons

Det var nog årets mest glädjande kungliga nyhet, detta att prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn. En nyhet som också demonstrerar vilken powerkvinna Carl Philips hustru är! Sedan 2016 har hon nu varit gravid fyra gånger. Fyra graviditeter på åtta år – det är ingen liten ansträngning.

Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!Brand logo
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!

Prinsessan Sofia

Tyska Gala har såklart sett bilderna på en gravid Sofia, och därför intervjuat en doktor specialiserad på just graviditeter, dr Dorothee Struck. Hon har några kloka råd att ge den svenska prinsessan.

– Kvinnor över 35 borde inte slarva med sina kollar med gynekologer och barnmorska. Och om du inte tränar så blir du ofta stel i kroppen från 40-årsåldern och uppåt och den rörlighet i bäckenmuskulaturen blir begränsad, säger Dorothee till Gala.

Annons

Dorothee betonar just det där med träning, att det är så viktigt för gravida kvinnor.

– Sluta inte träna när du är gravid, träna med måtta, gör yoga, gå promenader, magdans, allt detta håller jag högt, för då kommer åldern spela mycket mindre roll för förlossningen än vad folk tror, säger hon.

Prinsessan Sofias hemliga intresse

Det finns ingen risk att Sofia slarvar med träningen. Hon är, precis som prins Daniel, något av en träningsnarkoman. Hon har till och med skaffat en yogainstruktörs-utbildning, som hon slutförde när hon bodde i New York.

Det här har visat sig vara ett livslångt intresse för Sofia. Hon har inrett ett eget yogarum i prinsparets gemensamma hem, Villa Solbacken på Djurgården.

Men Sofia sysslar inte bara med yoga. Prinsessan är också en skidåkare av rang (hon växte trots allt upp i Älvdalen). Både hon och Carl Philip har åkt Vasaloppet.

Annons