Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias arbete har nått drottning Elizabeth

29 dec, 2016, 11:54
AvJohanna Lejon
Fick pris av Elizabeth!
Annons
Sofia.ibl

Prinsessan Sofia är, som bekant, grundare av välgörenhetsorganisationen Project Playground. I dag är hon hedersordförande och trots att hon är prinsessa är hon fortfarande djupt engagerad i arbetet, som ju främst bedrivs nere i Sydafrika. Nu har en av organisationens anställda, på plats i Sydafrika, prisats av självaste drottning Elizabeth.

“Lerato Letube växte upp med sin ensamstående mamma i Langa. Fadern övergav familjen när Lerato var liten. Hennes farbror är erkänt kriminell men Lerato var fast besluten att inte landa i samma negativa spiral. Hon fann det svårt, speciellt när hon kom till ungdomsåren men kontaktade då Project Playground. Genom sin envishet lyckades hon övertyga Frida, en av grundarna, att starta ytterligare en aktivitet för unga tjejer, Netball 2014. Hon blev snabbt en nyckelspelare i vår organisation och efter utbildning anställdes hon som koordinator på Project Playground”, skriver Project Playground i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
reu4esrygybeltty7ltw

Man fortsätter:

“Genom hennes arbete för PPG och inspiration för andra i kåkstaden fick hon i år ta emot Queen’s Young Leadership award på Buckingham Palace av ingen mindre än Her Majesty the Queen of England. Hon fortsätter nu sitt arbete för att influera och inspirera ungdomar i Langa att bryta negativa mönster och hitta sin ambition”.

Sofias organisation har med andra ord nått hela vägen till Buckingham Palace och drottning Elizabeth. Stort!

Av: Johanna Lejon.

Foto: Project Playgrund, Stella Pictures.

Annons