Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias blixtuppdrag innan Gabriels dop

01 dec, 2017, 08:26
AvMalin Ny
Sofia jobbade in i det sista igår kväll!
Annons

Trots förberedelser in i det sista inför Gabriels dop idag lyckades prinsessan Sofia klämma in ett sista minuten-uppdrag igår kväll.

Det var Skandias projekt Idéer för livet som firade 30 år – ett projekt som uppmärksammar initiativ för att skapa en bättre framtid för barn och unga. Prinsessan var på plats på Cirkus i Stockholm för att dela ut pris i syfte i kategorierna hälsa och trygghet.

I kategorin hälsa vann en idé som ger unga med dyslexi möjlighet att bli experter på sitt eget lärande – Dysseappen. I kategorin trygghet vann organisationen TRIS – Tjejers rätt i samhället. En ideell organisation som jobbar för att unga tjejer ska ha rätt att bestämma över sina liv och kroppar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Sofia läste upp motiveringarna, delade ut diplom och lämnade över en check på 50 000 kronor var, till de två vinnande bidragen.

På scen berättade hon om varför hon och prins Carl Philip valt att engagera sig för barn för konferencier Titti Schultz:

Annons

– Det är vårt ansvar som vuxna att kämpa för barn vars röster inte räcker. Barnen är inte bara vår framtid, de är vårt nu också.

På sig hade prinsessan en hundtandsmönstrad blazer från tyska märket Dorothee Schumacher.

Foto: IBL

Annons