Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias dyra vanor – avslöjas för alla!

24 okt, 2024, 05:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Nu avslöjas lyxen i prinsessans liv...
Annons

När Sofia Hellqvist gifte sig med prins Carl Philip blev hon inte bara hans fru. Hon blev också prinsessa och medlem av den kungliga familjen.

Sofia visar upp gravidmagen – i skyhöga klackarna!Brand logo
Sofia visar upp gravidmagen – i skyhöga klackarna!

Som kunglighet har prinsessan Sofia kunnat vältra sig i vackra klänningar och glänsande smycken. Under sina år i det kungliga rampljuset har hon ofta burit kläder från svenska eller nordiska märken, och hon har ofta hyllats för sin stil. Sofia har också varit duktig på att återanvända kläder – ett exempel är en röd klänning som hon bar under en galamiddag på det kungliga slottet 2017. Den gjordes om och såg helt ny ut när hon bar den under kungens Nobelmiddag förra året.

Men kläder är inte gratis – och för en prinsessa kan priserna sticka i väg rejält.

Annons

I en rapport från hemsidan UFO No More kartläggs hur mycket pengar kungligheterna lägger på kläder varje år. En av dem som finns med på listen är prinsessan Sofia, något som Hänt skrivit om.

Prinsessan Sofia dyra vanor

De kungligheter som toppar listan är prinsessan Charlene av Monaco, prinsessan Eugenie av Storbritannien och prinsessan Kate av Storbritannien - som lade mellan en och fyra miljoner kronor per år på kläder!

Prinsessan Sofia är inte riktigt på samma nivå som många andra prinsessor – men prislappen för klädinköpen sticker ändå ut. Enligt rapporten från UFO No More lade nämligen prinsessan över 843 000 kronor, alltså nästan en miljon, på kläder under 2023.

Nu hyllas vår svenska prinsessa!

Prinsessan Sofia har ju inget vanligt arbete med lön. Hon får i stället ta del av apanaget som varje år tilldelas den kungliga familjen – och det är kungen själv som avgör vilka som ska få apanage och hur mycket.

Under förra året tilldelades prins Carl Philip och prinsessan Sofia 1 167 000 kronor, vilket var en ökning med några tusenlappar jämfört med 2022.

Annons