Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofias hemliga uppdrag

29 mar, 2016, 13:10
AvJohanna Lejon
Sofia jobbar på - ända in i kaklet. Här är hennes senaste uppdrag.
Annons
SofiaCarlPhilip7

På onsdagen i förra veckan reste prinsessan Sofia till Örnsköldsvik för att gästa Musikmakarnas konsert på Nolaskolan. “Konserten heter Musik & Människor och låtarna handlar om flyktingars liv och flykt, baserat på intervjuer med flyktingar som bor i Örnsköldsvik”, skriver allehanda.se.

– Det kommer att bli en kväll med ett innehåll som är helt unikt. Vi tror och hoppas att alla som ser och hör detta kommer bli berörda, sa Ulla Sjöström, rektor på Musikmakarna, innan konserten.

Ulla är en vän till prinsessan Sofia. Hon var gäst på Sofias och prinsens bröllop i juni förra året och var också den som vigde prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist under sensommaren.

Efter konserten var prinsessan Sofia rörd.

– Ett otroligt bra initiativ. Jag måste säga att jag njöt av varje minut, sa hon till allehanda.se.

Besöket i Övik var inget officiellt. Uppdraget fanns därmed inte inskrivet i kungafamiljens kalender.

Sofia ville inte heller ge en längre intervju.

– Tyvärr kan jag inte säga mer. Då krävs att man måste gå igenom det ena och det andra och det fjärde, sa prinsessan Sofia, som numera besöker Örnsköldsvik ett par gånger om året, sa hon till allehanda.se

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Instagram/Stella

Annons